Οι Blueneck αποτελούν για πολλούς τους σύγχρονους εκφραστές του post-rock ήχου. Όχι άδικα. Ακροβατώντας ηχητικά ανάμεσα στα μονοπάτια

των \”Mogwaι\”, \”Pavement\” και τις απόκοσμες στιγμές της \”Bjork\” θαρρείς πως αποσκοπούν στο να σε ναρκώσουν, να σε παρασύρουν στο ταξίδι τους…

Μπάντα-κρυμμένο μυστικό για κάποιους. Για τους μυημένους, η σφραγίδα και μόνο της denovalli records, αρκεί.

Η παρέα από το Bristol με το ντεμπούτο τους \”scars of the midwest\” (2006) έδωσε ελπίδα σε ένα κοινό που απεγνωσμένα ζήταγε  κάτι ενδιαφέρον από έναν ήχο που ομολογουμένως είχε κορεστεί. Με το \”The Fallen Host\” (2010), απέδειξαν ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ο ήχος τους χαρακτηρίστηκε ως το μαγικό soundtrack μιας ταινίας που δεν έχει παιχτεί. Τον Οκτώβριο εμφανίζονται στο περίφημο \”Swingfest\” της Γερμανίας ενώ ένα μήνα μετά, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του six d.o.g.s.

Η συναυλία τους στην Θεσσαλονίκη στο Gaia Live, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα είναι η τελευταία στάση της περιοδείας καθώς μετά η μπάντα θα βρεθεί στο studio για να ετοιμάσει το τρίτο της album, κομμάτια του οποίου υπόσχονται να παίξουν ζωντανά!

Την συναυλία στην Αθήνα θα ανοίξουν οι Cinekod, ενώ στην Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν οι Dayend