Ο σκηνοθέτης Κέβιν Σμιθ γράφει και σκηνοθετεί μια ξεκαρδιστική ταινία για την αγάπη, αλλά και τη φιλία. Πρωταγωνιστεί ένα από τα σημαντικότερα ανερχόμενα κωμικά ταλέντα, ο Σεθ Ρόγκεν με συμπρωταγωνίστριες την Ελίζαμπεθ Μπανκς και την Τρέισι Λορντς.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τους παιδικούς φίλους Ζακ και Μίρι. Οι δυο τους είναι συγκάτοικοι εδώ και χρόνια αλλά δε βγάζουν αρκετά λεφτά, ώστε να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς. Όταν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα και φτάνει στην πόρτα τους ειδοποίηση για έξωση, ο Ζακ και η Μίρι καταφεύγουν σε δραστικά μέτρα. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια ομάδα εξωφρενικών χαρακτήρων, με σκοπό να βγάλουν λεφτά με τον μόνο τρόπο που μπορούν… γυρίζοντας μια ταινία πορνό. Ενώ όμως η κάμερα γυρίζει, η φιλική και επιχειρηματική σχέση του Ζακ με την Μίρι ίσως εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο.

Ο Κέβιν Σμιθ χαρακτηρίζεται  από πολλούς ως cult σκηνοθέτης.Το 1994 σκηνοθετεί  την πρώτη του ταινία, με τίτλο Clerks, που απέσπασε τα βραβεία Award of Youth και Mercedes-Benz Award στο Φεστιβάλ Κανών, καθώς και το βραβείο Filmmakers Trophy στο Φεστιβάλ του Sundance. Ακολουθούν οι ταινίες Mallrats, Chasing Amy, το  Dogma, μια ταινία για το χριστιανισμό που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων το Jay & Silent Bob Strike Back , το Jersey Girl, ενώ το 2006 σκηνοθέτησε το πολυαναμενόμενο sequel Clerks II. Προσεχώς ετοιμάζει την ταινία τρόμου Red State.

Ο Κέβιν Σμιθ έγραψε το ρόλο του Ζακ έχοντας τον Σεθ Ρόγκεν στο μυαλό του. Δεν είναι πολλοί οι ηθοποιοί για τους οποίους επιτυχημένοι σκηνοθέτες γράφουν σενάρια, έχοντας αυτούς στο μυαλό τους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.