Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί ένα διήμερο αφιέρωμα στο μεγαλύτερο σύγχρονο Έλληνα λαϊκό δημιουργό, τον συνθέτη των  μεγάλων επιτυχιών και βιρτουόζο στο μπουζούκι Χρήστο Νικολόπουλο, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2014.

Ο δημιουργός θα παρουσιάσει  την συναρπαστική πορεία του στην ελληνική δισκογραφία με τραγούδια  που  σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού,  από την πρώτη του εμφάνιση στη μουσική  μέχρι τις πρόσφατες συνθέσεις του.

Το Χρήστο Νικολόπουλο τιμούν με την παρουσία τους οι φίλοι του, σπουδαίοι ερμηνευτές Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα, αλλά και ο Πασχάλης Τερζής, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια απουσίας. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει η Πέμη Ζούνη και την επιμέλεια της ορχήστρας ο Αντώνης Γούναρης.

Διατηρώντας το ήθος, την ουσία και το πάθος του λαϊκού μουσικού πολιτισμού μας, ο Χρήστος Νικολόπουλος με τη συνοδεία των εξαιρετικών συνεργατών του, ερμηνευτών και μουσικών, ξεδιπλώνει το ευρύ ρεπερτόριο του με δεξιοτεχνία και έμπνευση, δημιουργώντας μία αυθεντική λαϊκή γιορτή!

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Πασχάλης Τερζής, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας,

Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Πέμη Ζούνη

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Χρήστος Νικολόπουλος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Δεκαπενταμελής Ορχήστρα

με επικεφαλής 5 Σολίστ του μπουζουκιού

Επιμέλεια: Αντώνης Γούναρης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PROSPERO