Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι “Ιστορίες για Κρουστά” επανέρχονται στα μουσικά δρώμενα της πόλης με μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στον φιλόξενο χώρο της μουσικής σκηνής “άλικο” και προσκαλούν το κοινό σε μια απρόβλεπτη περιπλάνηση στις μουσικές του κόσμου με στάσεις στα κοντινά μας Βαλκάνια, τη γειτονική Μεσόγειο, την αφροκουβανέζικη και jazz μουσική σκηνή αλλά και στο ελληνικό παραδοσιακό και έντεχνο τραγούδι όπως αυτό φιλτράρεται μέσα από το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της μπάντας.

Σε ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια, ρυθμό, παλμό και παράδοση, οι Ιστορίες για Κρουστά παρουσιάζουν μουσική και τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά –σε στίχους της Ιωάννας Μανούσακα-, αλλά και επιλεγμένες διασκευές από την ελληνική, βαλκανική και μεσογειακή μουσική με τα κρουστά στην καρδιά της ορχήστρας.

-τις Ιστορίες για Κρουστά “αφηγούνται” οι:

Βασίλης Βασιλάτος, κρουστά/ Έλλη Βασιλάτου, κλαρινέτο – φωνή

Δημήτρης Κούστας, ακορντεόν/ Claudia Rossini, βιολί

Λουκάς Γιαννακίτσας, μπάσο/ Σωτήρης Χούτος, κιθάρα.

-συμμετέχει: Αλέξανδρος Ηλιάκης, τραγούδι

-κρουστά: Στράτος Κρυσταλλίδης, Αντρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Οι απαραίτητες συστάσεις…

Η ομάδα Ιστορίες για Κρουστά του Βασίλη Βασιλάτου είναι ένα πρωτοποριακό γκρουπ της ελληνικής μουσικής σκηνής με σύγχρονο ήχο και αναφορές στην παράδοση. Πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο που συνδυάζει το ακορντεόν, το κλαρινέτο, το βιολί, το μπάσο, την κιθάρα και τις φωνές με κάθε λογής κρουστά, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, μέρος της οποίας γίνεται και το κοινό. Το γκρουπ ήδη έχει να επιδείξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα: συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ, συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και μια σειρά συνεργασιών με αξιόλογους δημιουργούς και τραγουδιστές όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Δανάη Παναγιωτοπούλου, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Νικήτας Κλιντ κ.α.