Στις παρυφές της άνοιξης του νέου έτους δύο νέοι τραγουδοποιοί ο Βασίλης Φλώρος και ο Δημήτρης Μπάκουλης ενώνουν δυνάμεις, λύνουν κάβους, ανοίγουν πανιά και διαλαλούν τη μουσική τους πραμάτεια.

Τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που από κοινού αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν (Ένα τσιγάρο δρόμος), καθώς επίσης και από την προσωπική τους πορεία αναμειγνύονται με άλλα αγαπημένα που γέννησε αυτός ο τόπος και που σμίλεψαν το μουσικό τους χαρακτήρα.

«..διότι μόνος πας πιο γρήγορα, μαζί πάμε πιο μακριά..»

Το ( μέχρι στιγμής ) πρόγραμμα της ανοιξιάτικης περιοδείας τους:

2/3 Πριγκηπέσσα, Θεσσαλονίκη

4/3 ΚαΦέΛαΦάμ, Κοζάνη

6/3 3 κι ο Κούκος, Γρεβενά

…το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς..

Βιογραφικά:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ

Ο Δημήτρης Μπάκουλης γεννήθηκε στην Εύβοια το 1991. Ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία και στα 7 του χρόνια έκανε για ένα χρόνο μαθήματα πιάνου. Κατάλαβε, όμως, ότι ούτε το πιάνο ούτε τα ωδεία του ταίριαζαν. Έτσι, ένα χρόνο περίπου αργότερα άρχισε να μαθαίνει κιθάρα μόνος μου. Παραμένει αυτοδίδακτος σε ότι έχει σχέση με τη μουσική και τη γραφή γιατί έχει μια μαγεία αλλιώτικη.

Πριν από ένα χρόνο περίπου πήρε την απόφαση να μοιραστεί τα τραγούδια που γράφει εδώ και 4 χρόνια κι ανεβάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα νέο υλικό,πολλές φορές και συναυλιακό, στο λογαριασμό του στο youtube. Παράλληλα, γίνεται μια προσπάθεια σε συνεργασία με μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία να κυκλοφορήσει το υλικό του σε έναν δίσκο που θα περιλαμβάνει κάποια από τα τραγούδια που έχει ήδη ανεβάσει στο διαδίκτυο αλλά και κάποια καινούρια. Τα τραγούδια του γεμίζουν ενδιαφέροντες στίχοι, ήχος που σε ταξιδεύει και φωνή που σε κάνει να νιώθεις την κάθε λέξη, τον κάθε στίχο!

Ευχόμαστε στον Δημήτρη να έχει καλή επιτυχία και να μας χαρίσει ακόμα περισσότερα όμορφα τραγούδια ερμηνευμένα από τον ίδιο!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΩΡΟΣ

Γεννήθηκε τον Ιούλη του 1982 στον Υμηττό.

Σπούδασε στο τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχει Δίπλωμα ακουστικής και κλασσικής κιθάρας από το «Ιαμβικό Ωδείο» στον Υμηττό.

Παίζει ακόμη παραδοσιακά νυκτά ( στεριανό λαούτο, τρίχορδο μπουζούκι, τζουράς )

Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη μουσική τεχνολογία και τον προγραμματισμό ( “Ωδείο Μουσικής Πράξης” στο Κουκάκι ).

Μαθητεύει μέχρι σήμερα δίπλα στο δάσκαλο Ανδρέα Τσεκούρα ( διδασκαλία και διεύθυνση μουσικών συνόλων στο Ωδείο Αθηνών ).

Το Μάη του 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Στις όχθες της αυγής» ( Legend, 2010 ).

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις με σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη, Αλεξία Χρυσομάλλη, Κατερίνα Αναγνώστου, Ανατολή Μαργιόλα, Δημήτρης Μυστακίδης, Θανάσης Σοφράς, Κυριάκος Γκουβέντας, Γιάννης Αλεξανδρής, Λουκάς Μεταξάς, Κυριάκος Ταπάκης, Χάρης Λαμπράκης, Παντελής Στόικος, Γιώργης Κοντογιάννης «Κρης», Δημήτρης Τσεκούρας, Ανδρέας Παππάς, Πάνος Δημητρακόπουλος, Αλέξης Αποστολάκης, Αποστόλης Βαγγελάκης, Φώτης Σιώτας, Σωτήρης Καρκανιάς κ.α.

Το εξώφυλλο και το ένθετο του πρώτου δίσκου κοσμούν οι φωτογραφίες του αείμνηστου Πηλιορείτη Φωτογράφου Δημήτρη Λέτσιου, ύστερα από την ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Φωτoγραφίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και οι στίχοι ενός τραγουδιού του δίσκου είναι εμπνευσμένοι από τις μαγικές εξιστορήσεις του επίσης Πηλιορείτη λαογράφου Γιώργου Θωμά.

Από το Φεβρουάριο του 2011 παρουσιάζει τη δουλειά του σε μουσικές σκηνές και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα.

Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται και αναμένεται να κυκλοφορήσει ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Αλμαγέστη ενός χαμάλη”, στο οποίο συμμετέχουν οι Δημήτρης Μυστακίδης, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη και Κατερίνα Αναγνώστου.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

– «Στις όχθες της αυγής», ( Legend, 2010 ).

στίχοι – μουσική : Βασίλης Φλώρος

τραγουδούν : Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Δημήτρης Μυστακίδης, Ανατολή Μαργιόλα, Βασίλης     Φλώρος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

«Δίφωνο 2011», με το τραγούδι «Γεμιτζής».

«Επιτυχίες 2011», με το τραγούδι «Η τρύπα».