Ο σταρ της κλασσικής μουσικής θα έρθει για πρώτη φορά στην χώρα μας για μια και μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, στις 8 Οκτωβρίου 2008. Στις συναυλίες αλλά και στις ηχογραφήσεις η τολμηρή και χαρισματική του ερμηνεία έχει φέρει μία φρέσκια ματιά στα πιο δημοφιλή αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής, έχοντας ταυτόχρονα αναδείξει κρυμμένα μουσικά διαμάντια και συνθέσεις νέων δημιουργών.

Η μοναδική αυτή συναυλία είναι η πρώτη του νέου Κύκλου συναυλιών  που φιλοξενεί φέτος το Μέγαρο Μουσικής και φέρει τον τίτλο Κορυφαίοι βιολιστές της εποχής μας.

Το ταλέντο του Τζόσουα Μπελ στο βιολί φάνηκε από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών όταν έκανε το ντεμπούτο του με την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας υπό τον Ρικάρντο Μούτι.

Σήμερα, πάνω από δύο δεκαετίες μετά, ο Μπελ έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Έχει καταξιωθεί ως σολίστ αλλά και ως διευθυντής ορχήστρας,  και η πολύπλευρη προσωπικότητα του και η δημιουργική ανησυχία που τον διακρίνει τον έχουν οδηγήσει σε  δρόμους υψηλής ερμηνείας και δεξιοτεχνίας έχοντας έτσι δικαιωματικά κερδίσει τον σπάνιο τίτλο του Σούπερσταρ της Κλασσικής Μουσικής.