Ένα παράξενο βίντεο από τον τραγουδιστή των Pulp, Τζάρβις Κόκερ, κίνησε το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων, οι οποίοι ξεκίνησαν ένα κυνήγι θησαυρού για να διαπιστώσουν τι κρύβεται πίσω από την ανάρτηση. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν για μεγάλο διάστημα, καθώς ο ίδιος ο Κόκερ απάντησε σχετικά σε μία ερώτηση ενός χρήστη κατά τη διάρκεια μίας Q&A εκπομπής που φιλοξένησε ο Guardian, με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του με τίτλο “Good Pop, Bad Pop”. Σε ερώτηση σχετικά με το βίντεο, στο οποίο αναγραφόταν ο στίχος “What exactly do you do for an encore?” ήταν σχεδόν αναμενόμενο να τεθεί, καθώς ο στίχος είναι από το άλμπουμ των Pulp “This Is Hardcore”, το οποίο συμπληρώνει 25 χρόνια από την κυκλοφορία του τον επόμενο χρόνο. Η απάντηση του Κόκερ ήταν σαφής: «Το βίντεο ήταν εσκεμμένα αινιγματικό. Είναι στίχος από το “This Is Hardcore”. Του χρόνου οι Pulp θα δώσουν κάποιες συναυλίες».

Δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί πότε, πού και πόσες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν το 2023. Το κορυφαίο συγκρότημα από το Σέφιλντ ανακοίνωσε την τελευταία του επανένωση τον Νοέμβριο του 2010 με τη σύνθεση αποτελούμενη από τους Τζάρβις Κόκερ, Ράσελ Σίνιορ, Καντίντα Ντόιλ, Νικ Μπανκς, Στιβ Μακέι καιΜαρκ Γουέμπερ. Στο πλαίσιο της επανένωσης έπαιξαν σε μια σειρά από φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου ενός θρυλικού πλέον σετ έκπληξης στο Γκλάστονμπερι του 2011 και μίας εμφάνισης ως κεντρικό όνομα στο φεστιβάλ Ρέντινγκ-Λιντς εκείνης της χρονιάς.

Η τελευταία εμφάνιση των Pulp έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2012, όταν έδωσαν μια συναυλία στην πατρίδα τους, το Σέφιλντ και δύο συναυλίες στο SS Coachella Cruise. Το συγκρότημα δεν έχει κυκλοφορήσει νέο υλικό εκτός από το σίνγκλ του 2012 “After You”, την παραγωγή του οποίου είχε αναλάβει ο Τζέιμς Μέρφι των LCD Soundsystem.

Οι Pulp δημιουργήθηκαν ως σχολικό συγκρότημα στο Σέφιλντ το 1978 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία την χρυσή περίοδο της britpop από το 1992 έως το 1997. Τα χρόνια της δόξας ακολούθησε το “This Is Hardcore” που πραγματεύτηκε πιο εσωτερικά θέματα όπως ο εθισμός και η φήμη. Το “We Love Life” που ακολούθησε ήταν και ο τελευταίος δίσκος των Pulp που σηματοδότησε το τέλος μίας μουσικής γενιάς, με τα μέλη του συγκροτήματος να ακολουθούν χωριστούς δρόμους.

Πηγή: nme.com | Φωτογραφία: Paul Hudson