Ένα ταξίδι εκεί που η κιθάρα συνάντησε το τύμπανο, στους πρόποδες της Sierra Μaestra και στις απέραντες φυτείες με ζαχαροκάλαμα, εκεί που η λαϊκή κουλτούρα και η αφρικανική παράδοση γέννησαν τον «απόλυτο» κουβανέζικο ρυθμό, το son, απόψε στο θέατρο Badminton.

Έχει μείνει στην ιστορία ως το γκρουπ που έβγαλε την κουβανέζικη μουσική από τα στενά σύνορα της Καραϊβικής, την έβαλε στα σπίτια και τις ψυχές μας τη δεκαετία του ’90 και δημιούργησε ένα ρεύμα φανατικών φίλων του son και του bolero σε όλο τον κόσμο.

Μπορεί το πούρο του θρυλικού παππού της κουβανέζικης μουσικής σκηνής Compay Segundo να έσβησε για πάντα το 2003, αλλά η πληθωρική του εικόνα ζωντανεύει κάθε φορά που το συγκρότημά του, Grupo Compay Segundo, ερμηνεύει τις κλασικές επιτυχίες Chan Chan, Μacusa, Sabroso, Las Flores de la Vida, κ.α. στη σκηνή του Hotel Nacional και του Habana Café στην Αβάνα, αλλά και μπροστά σε χιλιάδες θεατές στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και όχι μόνο.

Η dream team του σημερινού γκρουπ, Salvador Repilado Labrada στη μουσική διεύθυνση και στο κόντρα μπάσο, Hugo Garzón Βargalló στα φωνητικά, Rafael Fournier Navarro στα bongo drums, Haskell Armenteros Pons και Rafael Inciarte Rodríguez στο κλαρινέτο μαζί με αναγνωρισμένους μουσικούς, θα ζεστάνει τις καρδιές μας για δύο μοναδικές βραδιές, μεταδίδοντας τη σύγχρονη μουσική κουλτούρα της Κούβας με πάθος και ανεξάντλητη ενέργεια.