Ο Σύνδεσμος Χορού έρχεται τον Οκτώβριο 2015 στον Κινητήρα με το Χορογραφικό εργαστήριο «DOMINO» που καταλήγει σε παράσταση.

Το εργαστήριο αυτό δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες χορευτές, ερασιτέχνες και ανθρώπους χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, να δουλέψουν με τρεις διαφορετικούς χορογράφους του Συνδέσμου Χορού. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες, η μία με επαγγελματίες χορευτές και η άλλη με ερασιτέχνες και ανθρώπους χωρίς εμπειρία στο χορό. Το εργαστήρι θα είναι κυλιόμενο και θα περιλαμβάνει 9 πρόβες και 3 παραστάσεις. Ο κάθε χορογράφος θα δουλέψει με τους συμμετέχοντες για 2 πρόβες και στην συνέχεια θα παραδώσει την ιδέα του στον επόμενο. Στις τρεις τελευταίες πρόβες η κάθε ομάδα, καθοδηγούμενη και από τους 3 χορογράφους της, θα συνθέσει το τελικό έργο. Οι δύο ομάδες θα δουλέψουν την ίδια χρονική περίοδο και θα καταλήξουν σε δύο χορογραφίες που θα παρουσιαστούν μαζί στο στούντιο του Κινητήρα για 3 παραστάσεις ανοικτές στο κοινό.

Σύντομο βιογραφικό του Συνδέσμου Χορού

Το 2010 οι ομάδες χορού Amorphy, Lemurius, Φora etc, Νταλίκα και Πρόσχημα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να συνδιαλεχτούν, να ανταλλάξουν ιδέες και πόρους και να κάνουν πράξη την ιδέα της συλλογικότητας. Ο Σύνδεσμος Χορού συσπειρώνει τις πέντε ομάδες επιδιώκοντας να διερευνήσει μέσα από την πράξη το συλλογικό αυτό μοντέλο στο σύγχρονο ελληνικό χορευτικό πλαίσιο. Από το 2013 συμμετέχουν και οι ομάδες Yelp Danceco και ZΗΤΑ.

Στόχος του Συνδέσμου Χορού είναι να οδηγήσει σε δράσεις συλλογικού χαρακτήρα να προσφέρει ευκαιρίες διαλόγου αλλά και να δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας για τους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του χορού.

Στο σύνολό τους οι ομάδες αυτές διαθέτουν διαρκή και πολυετή εμπειρία στο χώρο του χορού και έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα συμμετοχών και διακρίσεων σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Χαρακτηριστικό του έργου των ομάδων του συνδέσμου είναι η πολυμορφία και για αυτό η αισθητική κατεύθυνση και το χορογραφικό ύφος της κάθε ομάδας διαφέρουν σημαντικά. Αυτό όμως που τις ενώνει σε καλλιτεχνικό επίπεδο είναι η έρευνα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής τους διαδικασίας. Είτε λοιπόν δοκιμάζουν τα όρια της σωματικής εκφραστικότητας, είτε πειραματίζονται με τα νέα τεχνολογικά μέσα, είτε καταπιάνονται με την ερμηνεία σύγχρονων φαινομένων, αυτό που τις φέρνει κοντά είναι η διάθεσή τους να στοχαστούν από κοινού και να δράσουν για την ανάπτυξη της τέχνης του χορού στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο των ομάδων:

Amorphy – Τζένη Αργυρίου, http://www.amorphy.org/

Lemurius – Κατερίνα Σκιαδά,http www.lemurius.com/

Νταλίκα – Βάσω Γιαννακοπούλου, http://dalikadancetheater.com/                          

Yelp Danceco – Μαριέλα Νέστορα, http://www.yelpdanceco.gr/                                  

ZΗΤΑ – Ίρις Καραγιάν, http://www.iriskarayan.com/

Πρόσχημα – Μαρία Κολιοπούλου, http://www.prosxima.gr/

Φora etc. – Μέντη Μέγα, http://foraetc.wordpress.com/