Ο Steve Lucky και το συγκρότημά του The Rhumba Bums επιστρέφουν στην Αθήνα για λίγες live εμφανίσεις στο Half Note, την περίοδο των γιορτών.

Το γκρουπ The Rhumba Bums του Steve Lucky και της Carmen Getit ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα συγκροτήματα του νέο-σουίνγκ που ανθίζουν ως τάση και μόδα στις μέρες μας λόγω της εκπληκτικής τους μουσικής ποιότητας και του πηγαίου τους χιούμορ. Αναβιώνουν με μοναδικό τρόπο μια ποικιλία από μουσικά στυλ (μπλουζ, μπούγκι, ρυθμ εντ μπλουζ, τζαζ) της δεκαετίας του ’40 και του ’50, έχοντας όμως πλήρη επαφή με τη μουσική και τις διαθέσεις του σήμερα, στήνοντας ένα αυθεντικό και σύγχρονο μουσικο-χορευτικό σόου.

Ο Steve Lucky έχει μακρά ιστορία στο μπλουζ της σκηνής του Ντιτρόιτ και της Νέας Υόρκης – καθώς έχει παίξει πιάνο και πλήκτρα με πραγματικούς θρύλους όπως ο Johnny Copeland, η Odetta, ο John Hammond, ο Carey Bell κ.ά. Από το 1993 που εγκαταστάθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, έφτιαξε τους Rhumba Bums που ολοκληρώθηκαν όταν χρησιμοποίησε την εκρηκτική Carmen Getit, μια κοπέλα που τραγουδάει υπέροχα και παίζει θαυμάσια τζαζ κιθάρα. Με ορίτζιναλ ρυθμ εντ μπλουζ ρεπερτόριο αλλά και με στάνταρντς γραμμένα από μεγάλους μουσικούς όπως ο Louis Jordan ή ο T-Bone Walker, το γκρουπ ξεχώρισε ταχύτατα στην αναπτυσσόμενη σκηνή της αναβίωσης του σουίνγκ. Το σόου τους είναι ένα ξεσηκωτικό μείγμα χορού, θεατρικότητας, χιούμορ και αποτελούν το σήμα κατατεθέν του πιο εκρηκτικού jump σουίνγκ και του πιο κεφάτου ρυθμ εντ μπλουζ που ακούγεται αυτή τη στιγμή τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Μπλουζ και μπούγκι, τζαζ και ρυθμ εντ μπλουζ, νέο σουίνγκ και ροκ εν ρολ! Καυτές μουσικές με το γκρουπ Steve Lucky & The Rhumba Bums στο Half Note Jazz Club τα γιορτινά βράδυα πάνω στην αλλαγή του χρόνου και μετά. Το σίγουρο μουσικό μας ποδαρικό όλα αυτά τα χρόνια!