Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες όπερες όλων των εποχών, η οποία σηματοδοτεί την είσοδο του συνθέτη στην περίοδο της μουσικής του ωριμότητας. Είναι εμπνευσμένη από τη νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκώ “Ο Βασιλιάς Διασκεδάζει” και oι συνεχείς αντιθέσεις, τόσο στη μουσική όσο και στην υπόθεση, διαδέχονται η μία την άλλη.

Η ιστορία μιλά για τον έρωτα της Τζίλντα, κόρης του καμπούρη αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου, για τον έκλυτο Δούκα της Μάντοβα, ο οποίος της παρουσιάζεται ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του Δούκα. Ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί, παίρνοντας τη θέση του.

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1851 στο θέατρο “Λα Φενίτσε” της Βενετίας σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και μέχρι και τις μέρες μας δεν παύει να συγκινεί το κοινό.

Παίρνουν μέρος:

Πέτρος Σαλάτας, Κώστας Μαυρογένης,Φύλλη Γεωργιάδου, Λυδία Ζερβάνου, Κώστας Λαμπρινάκος, Θοδωρής Μπιράκος, Σοφία Καπετανάκου, Γιώργος Ρούπας κ.α.

Στο πιάνο ο Μανώλης Παπασηφάκης.

Συμμετέχει η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας
Μαέστρος: Σταύρος Μπερής. Κείμενα – Αφήγηση: Δανάη Μπερή
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Vocal Arts Management

Φωτογραφία: Ο Σταύρος Μπερής


Διαβάστε επίσης:

Σεπτέμβριος με κλασική μουσική στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά