Υποδεχόμαστε τον καθηγητή Γεωλογίας Βασίλη Μέλφο στην Πολιτιστική Διαδικτυακή Πλατφόρμα Rembrandt and the Cat για μια ξεχωριστή βραδιά με ελεύθερη συμμετοχή Ένα από τα πιο φημισμένα και περιζήτητα διακοσμητικά πετρώματα στη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν ο «Πράσινος Θεσσαλικός Λίθος» που εξορυσσόταν στην Χασάμπαλη της Λάρισας.

Ήταν όμως τόσο ακριβός που χρησιμοποιήθηκε στην οικοδόμηση ναών, λουτρών, ανακτόρων και πολυτελών κτηρίων αυτοκρατόρων, αρχόντων και ευγενών. Με αφηγητή τον αναπληρωτή καθηγητή Γεωλογίας ΑΠΘ, Βασίλη Μέλφο ταξιδεύουμε από την Λάρισα του 1ου αι. π.Χ. και από εκεί στη Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, την Δαμασκό, την Σεβίλλη, το Καιρουάν της Τυνησίας, ακόμη και μέχρι το Τρινιντάντ της Κούβας.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat (διαδικτυακή μετεξέλιξη της πολιτιστικής εταιρείας Thessaloniki Walking Tours) ξεκίνησε τις δράσεις της την Άνοιξη του 2020. Στόχος της είναι η δημιουργία διαδικτυακών πολιτισμικών προϊόντων (σεμινάρια λογοτεχνίας, τέχνης και ιστορίας, δημόσιες συζητήσεις, εικονικές περιηγήσεις και ταξίδια, διαδικτυακές παραστάσεις και performances κ. α.)