Μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες που αναδύθηκαν από τη σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας τα τελευταία 30 χρόνια, ο Peter Hook, δίνει μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 20 Μαρτίου στο Rodeo.

Iδρυτικό μέλος των Joy Division (1977, Manchester) με το μπάσο του να οδηγεί ουκ ολίγους αθάνατους ύμνους των μελαγχολικών παιδιών των 80\’s, εμπνευστής των New Order με τους οποίους γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, φλέρταρε με την πιο ανάλαφρη πλευρά της pop με τους Monaco δημιουργώντας αξεπέραστα διαμάντια, ένωσε techno και hard rock με τους Revenge, ενώ στις μέρες μας έχει στα σκαριά ένα ολοκαίνουριο σχήμα που αν μη τι άλλο θα προκαλέσει αίσθηση, αφού πρωταγωνιστούν 3 μπασίστες (!),

Το ονομάζει Freebass κι αποτελείται από τον ίδιο και τους Andy Rourke (The Smiths) και Gary Mani Mounfield (The Stone Roses, Primal Scream).

Ο Peter Hook έχει να επιδείξει μια μεγάλη καριέρα και ως ένας από τους πιο λαμπρούς rock djs του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας γράψει μια παράλληλη ένδοξη ιστορία στα decks σπουδαίων club που ταυτίστηκαν με ολόκληρες περιόδους, ρεύματα και στιλ της μουσικής.

Περίοπτη θέση ανάμεσά τους κατέχει το θρυλικό The Hacienda, το σημαντικότερο club στα χρονικά του Μάντσεστερ και ιδανική στέγη για ότι πιο πρωτοποριακό μπορούσε να συμβεί στη Βρετανία για μια ολόκληρη 15ετία.

Συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης του The Hacienda, ο Hook γράφει το σπουδαίο βιβλίο The Hacienda – How Not To Run A Club το οποίο κυκλοφορεί μόλις στις αρχές του φετινού χειμώνα και γίνεται ανάρπαστο, κλείνοντας στα σπλάχνα του άπαντες του μύθους μιας ολόκληρης εποχής…

Στη συναυλία του Σαββάτου, θα πραγματοποιήσει ένα εκρηκτικό dj set στο ειδικά διαμορφωμένο Rodeo Live Club. Πριν από αυτό, θα μιλήσει με όλους τους θαυμαστές του, θα φωτογραφηθεί μαζί τους και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του The Hacienda – How Not To Run A Club (στο Amazon οι υπογεγραμμένες, συλλεκτικές κόπιες κοστίζουν περισσότερα από € 40!). Το βιβλίο μάλιστα, θα διατίθεται αποκλειστικά προς αγορά επί τόπου, για πρώτη φορά επί Ελληνικού εδάφους. Στα συν αυτής της μοναδικής βραδιάς και η παρουσία στα decks του Γιάννη Μηλιώνη, dj που ανέθρεψε γενιές μουσικόφιλων με τις θρυλικές New Dark Age βραδιές.