Οι Θεατρικές Συναντήσεις κάνουν πρεμιέρα και υποδέχονται το φιλότεχνο κοινό στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη με το θεατρικό έργο-σταθμός του Αύγουστου Στρίντμπεργκ “Ο Πατέρας”.

Οι θεατρικές συναντήσεις κάνουν πρεμιέρα και υποδέχονται το φιλότεχνο κοινό στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη με το θεατρικό έργο-σταθμός του Αύγουστου Στρίντμπεργκ “Ο Πατέρας”.


Η παράσταση του θεάτρου ΣΤΟΑ, που παίχτηκε δύο σαιζόν στην Αθήνα με ιδιαίτερη επιτυχία, μεταφέρεται στην Καλαμαριά, με αφορμή το νέο θεατρικό φεστιβάλ που καθιερώνει από φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου.


Ο Πατέρας είναι ένα έργο που γεννήθηκε από τις πραγματικές ανησυχίες που βασάνιζαν τον Στρίντμπεργκ, όπως η πατρότητα, αλλά και το χάσμα ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα. Κυρίως όμως ήταν η προβληματική σχέση που είχε με την γυναίκα του εκείνη την περίοδο. Γι αυτό και κάποιοι χαρακτηρίζουν αυτό το έργο και ως αυτοβιογραφία του συγγραφέα.


Πρόκειται για τη σχέση ενός ζευγαριού και την αντιμετώπιση του χωρισμού τους. Διεκδικούν και οι δύο την απόλυτη κυριαρχία πάνω στην κόρη τους, το πρόβλημα όμως εξελίσσεται όταν η μάνα προσεγγίζει την κόρη της, δημιουργώντας της διαστρεβλωμένη εικόνα για τον πατέρα της.


Τον Λοχαγό και τη σύζυγό του ερμηνεύουν οι Θανάσης Παπαγεωργίου και Λήδα Πρωτοψάλτη, τον γιατρό ο Γιώργος Ζιόβας, τον αδελφό της συζύγου ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου και την κόρη η νέα ηθοποιός Νάντια Περιστεροπούλου. Συμμετέχουν ακόμη ο Αλέκος Κούρος, η Αννα Κοζαδίνου και ο Στέφανος Καλαϊτζής.


INFO
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη: Μεταμορφώσεως 7-9 Αργυρουπόλεως, Καλαμαριά, τηλ.: 2310 458591
Παραστάσεις: Τετάρτη (λαϊκή), Κυριακή 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 13 ευρώ φοιτητικό