Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος στη σειρά Ξένη πεζογραφία, το βιβλίο Ο Όσκαρ Oυάιλντ και οι δολοφόνοι στο μισοσκόταδο, του συγγραφέα Τζάϊλς Μπράντρεθ.

Λίγα λλογια για το βιβλίο

Λονδίνο, Αύγουστος του 1889. Ο Όσκαρ Ουάιλντ – ποιητής, μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας – βρίσκεται τυχαία μπροστά στο πτώμα ενός δεκαεξάχρονου αγοριού μέσα σ’ ένα δωμάτιο υπό το φως των κεριών, σε κάποιον από τους πίσω δρόμους του Ουέστμινστερ. Ο Όσκαρ Ουάιλντ, ακολουθώντας τη μέθοδο του Σέρλοκ Χολμς – ήρωα των βιβλίων του συγγραφέα Άρθουρ Κόναν Ντόιλ – προσπαθεί να εξιχνιάσει το μυστήριο της δολοφονίας του Μπίλι Γουντ… και των παράξενων θανάτων που ακολουθούν.

Το πρώτο βιβλίο της δημοφιλούς σειράς βικτοριανών μυστηρίων του Τζάιλς Μπράντρεθ, με ήρωες τον Όσκαρ Ουάιλντ και τον σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Ο Τζάιλς Μπράντρεθ (Gyles Brandreth) γεννήθηκε το 1948. Συγγραφέας αρκετών βιβλίων και συνεργάτης του BBC. Μέλος του Συντηρητικού Κόμματος, διετέλεσε βουλευτής από το 1992 έως το 1997 και συμμετείχε στην κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ. Μερικά από τα έργα του είναι: Philip and Elizabeth: Portrait of a Marriage (2004), Charles and Camilla: Portrait of a Love Affair (2005), Oscar Wilde and the Ring of Death (2008), Oscar Wilde and the Dead Man\’s Smile (2009).