2012 και ο Omer Avital κυκλοφορεί το Album “Suite Of The East” ,το οποίο κατακτά το τίτλο του «ALBUM OF THE YEAR” από το TSF JAZZ, ενώ κερδίζει και μια θέση στα 10 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς από το NPR MUSIC !

2018 και o Οmer συνεργάζεται με τον παραγωγό Sebastian Vidal και το Qantar είναι γεγονός

Εκεί που ο Ibrahim Maaloof συναντά τον Avishai Cohen , εκεί που η δύση συναντά την ανατολή , εκεί που η Jazz γίνεται μονοπάτι ευεξίας και συναισθημάτων , εκεί ακριβώς συναντάμε τον Omer Avital και το ‘’ονειρικό του κουιντέτο’’ όπως ο ίδιος το έχει ονομάσει.

To Qantar σίγουρα θα θεωρηθεί σταθμός στην καριέρα του Omer, αφού ξεκάθαρα ανοίγει ένα νέο μουσικό ορίζοντα, χαρίζοντας μας έναν πρωτοποριακό ήχο που ξεχειλίζει από έμπνευση και μεταδίδει αβίαστα την ψυχολογία των μουσικών ,όταν ηχογραφούσαν μαζί .

Το dream quintet είναι περισσότερο μια παρέα μουσικών με κοινές συντεταγμένες παρά ένα μουσικό σύνολο . Αυτό το στοιχείο ίσως είναι και το κλειδί σε αυτή τη συνεργασία, που με βάση την αστείρευτη έμπνευση του Avital , που αναμιγνύει τη ρυθμικότητα και αρμονικότητα του jazz λεξιλογίου του 20ου και 21ου αιώνα , παράγει ένα πολυφωνικό χαρακτήρα και μια μουσική πολυγλωσσία που σε διαπερνά σαν κύμα !

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου το Gazarte υποδέχεται το μέλλον της Jazz…