Οι Εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το βιβλίο του Σάμιουελ Σεμ με τίτλο “Ο οίκος του Θεού”, σε πρόλογο του Τζον Απντάικ και μετάφραση του Φίλιππου Χρυσόπουλου.

 

Το βιβλίο:

Από την κορυφή της Ιατρικής Σχολής στον πάτο ενός φημισμένου νοσοκομείου. Με αυταπάτες, βάλιουμ και το ευαγγέλιο κάθε ειδικευόμενου γιατρού Πώς Έσωσα τον Κόσμο Χωρίς να Λερώσω την Άσπρη Στολή Μου έξι φιλόδοξοι νέοι ξεκινούν την ειδίκευσή τους στον Οίκο του Θεού. Το καθήκον τούς καλεί, το ίδιο και οι σκαμπρόζες νοσοκόμες. Μέρα με τη μέρα, γκάφα με την γκάφα, μέσα από κωμικοτραγικά περιστατικά, εξαντλητικές εφημερίες και κρίσιμες αποφάσεις ζωής και θανάτου, οι μαθητευόμενοι γιατροί-σωτήρες ανακαλύπτουν όσα δεν τους έμαθε ποτέ κανένα βιβλίο ιατρικής. Μόνο ο Χοντρός, ο κυνικός παντογνώστης γιατρός που τους επιβλέπει, μπορεί να τους βοηθήσει στον αγώνα τους να επιβιώσουν, να αγαπήσουν και κυρίως να γίνουν γιατροί. Ένα σπιρτόζικο, ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα για την τραγελαφική κατάσταση που ενίοτε επικρατεί στους νοσοκομειακούς χώρους.

 

Ο συγγραφέας:

Ο Σάμιουελ Σεμ, φιλολογικό ψευδώνυμο του Αμερικανού ψυχιάτρου Στίβεν Τζόζεφ Μπέργκμαν, γεννήθηκε το 1944. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου από το 2005 διδάσκει ψυχιατρική. Ο Οίκος του Θεού εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1978 και γνώρισε επιτυχία. Μεταξύ των έργων του, κάποια από τα οποία συνέγραψε με τη σύζυγό του, δρα Τζάνετ Σέρεϊ, περιλαμβάνονται τα μυθιστορήματα Fine και Mount Misery – συνέχεια του Οίκου του Θεού – και το θεατρικό έργο Bill W. and Dr. Bob, η ιστορία των ιδρυτών των Ανώνυμων Αλκοολικών. Το τελευταίο του βιβλίο, The spirit of the place (2008), διακρίθηκε με το βραβείο National Book Publishers Award.