Από τις εκδόσεις Τσουκάτου κυκλοφορεί το βιβλίο Ο Μυρεψός της Όλγας Κοτσιρέα.

Μάρτιος, 612 μ. Χ.

Ο Ζήνωνας έχει όλα όσα θα μπορούσε να επιθυμεί, εκτός από ένα γιο. Η γέννηση ωστόσο του γιου του και το συμπόσιο που θα παραθέσει προς τιμή του, θα  σταθεί η απαρχή για έρωτες, ραδιουργίες και προδοσίες αγαπημένων του προσώπων και ανθρώπων που τον περιβάλλουν. 
 Τα γεγονότα που κρυφά διαπλέκονταν θα κορυφωθούν με τη δολοφονία του αδελφού του. Αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το έγκλημα, ο Ζήνωνας θα αντικρίσει τον κραταιό, όπως πίστευε έως τότε, κόσμο του να κλονίζεται…

Με φόντο την Κωνσταντινούπολη στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Ηράκλειου,  οι  έρευνες του Ζήνωνα εναλλάσσονται με τα γεγονότα του παρελθόντος, αποκαλύπτοντας  με το σταδιακό ξεδίπλωμα της αλήθειας τα πάθη, τις αδυναμίες αλλά και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους.

Η Όλγα Κοτσιρέα γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει ακόμη με την οικογένειά της.  Μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο εργάστηκε ως καθηγήτρια επί σειρά ετών στη μέση εκπαίδευση.  Με καλλιτεχνικές αναζητήσεις, έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εικαστικές εκθέσεις. Η μεγάλη της αγάπη για τη λογοτεχνία την ώθησε στη συγγραφή. Το Δεκέμβριο του 2013 εκδόθηκε το βιβλίο της Τα δώρα και τα δάκρυα από τον εκδοτικό οίκο Πατάκη στην παιδική λογοτεχνία. Ο Μυρεψός είναι το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες.

Η Όλγα Κοτσιρέα συνομιλεί με τον Χρήστο Δασκαλάκη για το βιβλίο της.