Το Βοτανικός Live Stage φιλοξενεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και το Ικαριώτικο συγκρότημα του Νίκου Φακάρου, μαζί με εκλεκτούς τραγουδιστές, για να παρουσιάσουν τη συναυλία Ο Μίκης στην Ικαρία 1947-1948. – Η παράσταση ακυρώθηκε

Η μουσική παράσταση «Ο Μίκης στην Ικαρία 1947-1948» με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Μαρτίου στον Βοτανικό Live Stage, ακυρώθηκε.

Η εξαργύρωση των προπωλημένων εισιτηρίων θα πραγματοποιείται στον Βοτανικό Live Stage, Ιερά Οδός 72 (& Σπύρου Πάτση), τηλέφωνο 210 3473 835 καθημερινά  (12.00 με 17.00), από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 25 Μαρτίου.

 
Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ιδρύθηκε πριν από 17 χρόνια από μουσικούς- συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.

Στη συναυλία τραγούδούν: Λάκης Χαλκιάς, Δώρος Δημοσθένους, Μπέττυ Χαρλαύτη, Μαρία Παπαγεωργίου, Θεολόγος Κάππος, Πάνος Τσίτσος.

Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ 1947-1948
 
Η μουσική παράσταση ακολουθεί τον Μίκη Θεοδωράκη στα χρόνια της εξορίας του στην Ικαρία (1947-1948). Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης που ταξιδεύει στην Ικαρία, παντρεύοντας τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τα τραγούδια της Ικαρίας.
 
Τη συναυλία στηρίζουν οι Σύλλογοι Ικαρίας:
 
Πανικαριακή Αδελφότητα
Σύλλογος Ραχιωτών
Σύλλογος Κάβο Παπάς
Σύνδεσμος Βορειοδυτικής Ικαρίας
Προοδευτικός Σύλλογος Βρακάδων
Σύλλογος Επιστημόνων Ικαρίας
Σύλλογος Ένωση Βρακάδων Κουνιάδων Προεσπέρας Ικαρίας
και οι υπόλοιποι Ικαριακοί σύλλογοι
 

Επίσης το Μουσείο-Μνημείο Αγώνων και Συμφιλίωσης ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ στις Βρακάδες Ραχών Ικαρίας. Μουσείο Ικαρίας… ένα παράθυρο στο παρελθόν μας που ανοίγει νέους ορίζοντες στο νου και στην καρδιά μας.

 
Μίκης Θεοδωράκης… ο υπερασπιστής του χρέους, της τιμής και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, που ποτέ δεν έπαψε να ονειρεύεται και να διεκδικεί.