Θέατρο - Χορός / Νέα

Ο Μαρξ στο Σόχο

Το έργο Ο Μάρξ στο Σόχο του σπουδαίου καθηγητή του Χάρβαρντ και συνοδοιπόρου του Τσόμσκι, Χάουαρντ Ζην ανεβαίνει στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν σε σκηνοθεσ

Το έργο Ο Μάρξ στο Σόχο του σπουδαίου καθηγητή του Χάρβαρντ και συνοδοιπόρου του Τσόμσκι, Χάουαρντ Ζην ανεβαίνει στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν σε σκηνοθεσία της Καραγιαννοπούλου Αθανασία με τον Άγγελο Αντωνόπουλο.

Κατά τον Ζην, ο Μαρξ ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του Άλλου Κόσμου μια άδεια γα να κατέβει στη γη, για να αποκαταστήσει την υπόληψη και το όνομά του, όπως λέει, και να ξεκαθαρίσει τις περίφημες γνώσεις του, που βλέπει τόσα χρόνια να παραποιούνται. Βρίσκεται, λοιπόν, στη Νέα Υόρκη, όπου διαπιστώνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στα τελευταία εκατό χρόνια. Μιλάει για τη ζωή του με χιούμορ και σπαραγμό: νοσταλγεί τους συντρόφους της εποχής του (Ένγκελς-Μπακούνιν).

Θέατρο - Χορός / Νέα

Ο Μαρξ στο Σόχο

Τόσο πολύ άρεσε στον Κάρολο το Σόχο της Νέας Υόρκης, που αποφάσισε να κατέβει για τρίτη συνεχή χρονιά, διαμέσου του Θεάτρου Βασιλάκου βεβαίως. Τόσο πολύ άρεσε στον…

Τόσο πολύ άρεσε στον Κάρολο το Σόχο της Νέας Υόρκης, που αποφάσισε να κατέβει για τρίτη συνεχή χρονιά, διαμέσου του Θεάτρου Βασιλάκου βεβαίως.

Τόσο πολύ άρεσε στον Κάρολο το Σόχο της Νέας Υόρκης, που αποφάσισε να κατέβει για τρίτη συνεχή χρονιά, διαμέσου του Θεάτρου Βασιλάκου βεβαίως.


Ετσι, κάθε Δευτέρα και Τρίτη ο μεγάλος φιλόσοφος, πιστός στο ραντεβού του, θα κατεβαίνει στο Σόχο, μέσα από το Θέατρο Βασιλάκου, το οποίο θα παρουσιάζει το έργο του Howard Zinn, «Ο Μαρξ στο Σόχο».


Ο Αγγελος Αντωνόπουλος θα υποδύεται και πάλι τον πασίγνωστο Γερμανό διανοούμενο Καρλ Μαρξ, ο οποίος σύμφωνα με τον συγγραφέα του έργου, Howard Zinn, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κόσμου να κατέβει για λίγο στη Γη – και συγκεκριμένα στο Σόχο του Λονδίνου, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του – ώστε να «αποκαταστήσει το όνομα του», τελικά από λάθος βρίσκεται στο Σόχο της Νέας Υόρκης.


Εκεί έχει μία ώρα στη διάθεση του για να καταλάβει τι συμβαίνει, αλλά και να διαπιστώσει ότι τα τελευταία εκατό χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα στον κόσμο. \”Οι ιδέες μου ακόμα συζητιούνται\”, θα πει…


Με χιούμορ και παράπονο, ο Μαρξ μιλάει για τη ζωή του, ξεκαθαρίζει τις περίφημες ρήσεις του, νοσταλγεί τους άλλους μεγάλους της εποχής, τον Ενγκελς, τον Μπακούνιν και άλλους.


Ο Καρλ Μαρξ βρήκε τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο του Αγγελου Αντωνόπουλου, του σημαντικού Ελληνα ηθοποιού που κατόρθωσε για δύο συνεχόμενα χρόνια να επικοινωνήσει με ένα πολυπληθές κοινό όλων των πολιτικών αποχρώσεων, να ταράξει και να συγκινήσει όλους τους θεατές.


Ο Howard Zinn παραχώρησε ο ίδιος τα δικαιώματα του έργου για αυτό το πρώτο ανέβασμα του στην Ελλάδα. Από την πρώτη χρονιά που το έργο ανέβηκε στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας ζήτησαν ένθερμα ο Μαρξ να περιοδεύσει και από εκεί.


Info
Ο Μαρξ στο Σόχο, του Howard Zinn
Πρεμιέρα στα μέσα Οκτωβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.25
Θέατρο Βασιλάκου
Πλαταιών και Προφήτου Δανιήλ 3
Τηλ. 210 3467735
Συντελεστές:
Μετάφραση : Άρης Λασκαράτος
Σκηνοθεσία : Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνικά – κοστούμια : Γιώργος Ασημακόπουλος
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτης : Δημήτρης Μπογδάνος
Φωτογραφίες : Παύλος Φυσάκης