Ο Manu Dibango, το λιοντάρι της Αφρικής επιστρέφει 365 ημέρες μετά στο Gazarte, αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο

11 και 12 Φεβρουαρίου 2011. Ο Manu Dibango δεν είναι ένας διάσημος μουσικός, είναι ένας Κορυφαίος μουσικός. Λέγεται ότι είναι ο τελευταίος ζωντανός θρύλος της Afro beat μουσικής μαζί με τον Femi Kuti. Ο καλύτερος τρόπος να διασκεδάσει κανείς είναι να βιώσει την μοναδική εμπειρία που θα του προσφέρει η απίστευτη ενέργεια και το πάθος του Manu Dibango. Mια σπουδαία μορφή του σαξοφώνου δημιουργεί ήχους γεμάτους afrobeat-jazz-funk ρυθμούς και «Soul Makossa» («Χορός της Ψυχής»).

Είναι δύσκολο να περιορίσει κανείς σε μια μόνο μουσική κατηγορία μια ιστορική μορφή σαν τον Manu Dibango. Από τα μέσα της δεκαετίας του 50 μέχρι και τις μέρες μας, ο Dibango άφησε και αφήνει την προσωπική του μουσική σφραγίδα και δίκαια χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που πέρασε στο χώρο της soul, της reggae και της fusing jazz μουσικής σκηνής.

Στη μέχρι τώρα μουσική του πορεία, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως τη Myriam Makeba, την Angelique Kidjo, τον Fela Futi, τον Mori Kante, τον Richard Bona, τον Tony Allen και πλειάδα άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων.

Πριν από χρόνια είχε πει πως, εάν δεν είχε ηχογραφήσει το Soul Makossa, απλά, ο κόσμος θα τον ήξερε λιγότερο.

Η ουσία είναι ότι ο Manu Dibango με τις σαξοφωνικές του εκρήξεις και το ρυθμολογικό παιχνίδι που κάνει εντός και εκτός σκηνής, δημιουργεί την αίσθηση ότι εάν δεν έπαιζε σαξόφωνο τότε ο μουσικός κόσμος θα ήταν φτωχότερος.