Το σύνολο μουσικής δωματίου Kyklos αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα (1904-1949) με δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 6 και 7 Μαρτίου 2014.

Ο Kyklos θα παρουσιάσει το Κυκλικό κονσέρτο για όμποε, φαγκότο, τρομπέτα και πιάνο, δημιουργία της περιόδου 1939-1943, με την προσθήκη του Χαρακτηριστικού κομματιού (Νυχτερινή διασκέδασις) για ξυλόφωνο και ορχήστρα, μία πραγματικά ιδιαίτερη σύνθεση του 1949 που θα παρουσιαστεί σε μεταγραφή για ξυλόφωνο και πιάνο.

Οι σολίστ αντιμέτωποι με τη γοητεία-πρόκληση της εκτέλεσης έργων σπάνιας συνθετικής έμπνευσης, καλούνται να επικοινωνήσουν με το κοινό μέσα από την δημιουργία ενός προγράμματος απόλυτης δεξιοτεχνίας από την πρώτη μέχρι την τελευταία σταγόνα του.

Το Kyklos Ensemble αποτελείται από εξέχοντες Έλληνες σολίστ, οι οποίοι διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η γέννηση του συνόλου προέκυψε από την ανάγκη των μελών του για περαιτέρω έρευνα και διεύρυνση των ορίων της τέχνης τους.

Η φιλοσοφία της ανταποδοτικότητας βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του  Kyklos Ensemble. Όλες οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες του συνόλου διέπονται από το πνεύμα της συνεργασίας και της ανταπόδοσης και όχι από την επιδίωξη του κέρδους.

Γενικός Διευθυντής του συνόλου είναι ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης
Διευθυντής Παραγωγής ο σχεδιαστής ήχου Άγης Γυφτόπουλος.