Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο του κύκλου μουσικής Τρίτες Παράλληλες τον Κωνσταντίνο Βήτα, σε μία συναυλία με… Κινούμενα σχέδια. Μια συναυλία με τραγούδια από παλιές ταινίες κινουμένων σχεδίων.

«Ένα κοπάδι πουλιών πετά γύρω από την Χιονάτη στο ρυθμό του βαλς πριν εκείνη κοιτάξει στον πάτο ενός πηγαδιού και μια δραματική συγχορδία μας υπενθυμίσει ότι κάτι άλλο, τρομερό, πρόκειται να συμβεί. Μια γυναικεία χορωδία είναι ο ήχος του αέρα μέσα από τις καλαμιές, η αποτυχία ενός άλματος ενός ελέφαντα είναι ένα τρομπόνι με σορντίνα και πλήθος άλλων ηχητικών εικόνων ή καθ’ υπερβολήν εικονοποιημένων ήχων.»

Στις δύο συναυλίες στο Θέατρο Πόρτα (23 & 30 Δεκεμβρίου) το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να ακούσει μία ανθολογία τραγουδιών που αναφέρονται ή προέρχονται από τις ταινίες των πρώτων δεκαετιών των στούντιο του Disney τραγουδισμένα από τον Κωνσταντίνο Βήτα με τον δικό του προσωπικό τρόπο αλλά και την performer Χαρά Κότσαλη σαν δύο αντικρουόμενες μουσικά ενέργειες. Τα τραγούδια ανακατασκευασμένα –εκ βάθρων- για κουαρτέττο εγχόρδων από τους συνθέτες Κορνήλιο Σελαμσή και Νικολέτα Χατζοπούλου ίσως να μοιάσουν και με ασπρόμαυρες φωτογραφίες ενός πλήρους χρώματων κόσμου.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί:
Ευγένιος Ζημπάι, Φαίδων Μηλιάδης βιολί,
Κρυσταλία Γαϊτάνου βιόλα,
Άγγελος Λιακάκης βιολοντσέλο.
Τραγουδούν ο Κωνσταντίνος Βήτα & η Χαρά Κότσαλη

Κύκλος Μουσικής στο θέατρο Πόρτα
Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής