Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Λεμεσού, θα προβληθεί η ταινία του Φώτου Λαμπρινού Καπετάν Κεμάλ, ο σύντροφος.
Πρόκειται για μεγάλου μήκους ντοκυμανταίρ στο οποίο αφηγείται τη ζωή του ο 92χρονος Μιχρί Μπελλί, γνωστή πολιτική προσωπικότητα της Τουρκίας, που στρατεύθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα από τη δεκαετία του 1930 και το 1947 μετέβη εθελοντικά στη Θράκη, όπου πολέμησε στο πλευρό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μέχρι το τέλος της εμφυλίου πολέμου.

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμανταίρ της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στης Κωνσταντινουπόλεως. Το Φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει στις αθηναϊκές αίθουσες, ενώ θα ξεκινήσει ένας κύκλος προβολών στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Είναι παραγωγή του Κώστα Λαμπρόπουλου με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ και έχει ως βασικούς συντελεστές τον Γιώργο Παπαδάκη στη μουσική, τον Σίμο Σαρκετζή στη φωτογραφία, τον Αλέξη Πεζά στο μοντάζ και την Ζωή Λισγάρα στο γενικό συντονισμό της παραγωγής.