Το όνομα του Jose Feliciano είναι πλέον συνώνυμο με τη μουσική, μια διεθνής παρουσία που έχει επηρεάσει περισσότερες από δυο γενιές μουσικών, έρχεται

το Φεβρουάριο στο Gazarte. 

 Ο Jose Feliciano έχει κατορθώσει να ενώσει διαφορετικά μουσικά είδη με έναν τρόπο μοναδικής ισορροπίας. Αναγνωρίζεται ως ο πρώτος Λατίνος καλλιτέχνης που διείσδυσε στη αμερικάνικη μουσική βιομηχανία ανοίγοντας το δρόμο σε Λατίνους καλλιτέχνες. 

Έχει χαρακτηριστεί ως ο \”σημαντικότερος εν ζωή κιθαρίστας\”, ο \”Πικάσο της παγκόσμιας μουσικής\”, η διαφορά του  Jose Feliciano από άλλους μουσικούς δημιουργούς είναι ότι κατόρθωσε να εμπλουτίσει τις μουσικές του, δίνοντας έμφαση σε στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς. Έχει κερδίσει περισσότερους από 45 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, έχει προταθεί 16 φορές για Grammy, κερδίζοντας  τα 8.

Το 1996 επιλέχθηκε  να πάρει το Billboard Magazine\’s Lifetime Achievement Award και η πόλη της Νέας Υόρκης τον τίμησε μετονομάζοντας το σχολειό 155 του East Harlem \”Jose Feliciano Performing Art School\”. Είχε την ευτυχία να συνεργαστεί και να παίξει με τις πλέον διάσημες ορχήστρες του κόσμου όπως η συμφωνική του Λονδίνου, η φιλαρμονική του  Los Angeles, και την συμφωνική ορχήστρα της Βιέννης
Ο Jose Feliciano γεννήθηκε τυφλός τον Σεπτέμβριο του 1945 στο Puerto Rico. 

Ήτανε ένα από τα 11 αγόρια μιας φτωχής οικογένειας η οποία μετανάστευσε στην νέα Υόρκη όταν ήταν 5 ετών. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στη μουσική. Είναι αυτοδίδακτος και δάσκαλοι του ήταν οι δίσκοι και ακούγοντας τους έκανε πρακτική για 14 ώρες τουλάχιστον.

Ξεκίνησε παίζοντας γνωστά κομμάτια με δικό του όμως προσωπικό στυλ έχοντας επιρροές από την αμερικανική jazz και το δίχως άλλο μπόρεσε και έγινε το teen idol εκείνης της εποχής. Πολύ γρήγορα έγινε διάσημος στην Νότια και Κεντρική Αμερική στο Μεξικό και στην Καραϊβική.

Στα 23 του είχε ήδη προταθεί για 5 Grammy και είχε κερδίσει τα 2 για το άλμπουμ του \”Feliciano\”, το οποίο το ηχογράφησε σε 4 γλώσσες.

Μια από τις αλησμόνητες στιγμές στη ζωή του είναι η  1η  Δεκεμβρίου του 1987 όταν απέκτησε το δικό του άστρο στη Λεωφόρο της Δόξας του Hollywood, όπως όλοι οι μύθοι του θεάματος. Επίσης του έχει δοθεί το δικό του άστρο στο αντίστοιχο Walk of Fame στο Puerto Rico , ενώ υπάρχει ομοίωμα του στο μουσείο της Madame Tussaud στο Λονδίνο. Είχε την ευτυχία και την τύχη να συναντηθεί με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες ,συγγραφείς, επιστήμονες, αθλητές, πρωθυπουργούς, μέλη βασιλικών οικογενειών, ενώ σπουδαιότατη τιμή γι αυτόν ήταν η πρόσκληση του στο Βατικανό και η πριβέ ακρόαση του με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον ΙΙ.

Στην πολύχρονη καριέρα του o Feliciano δεν θεωρείται μόνο ένας θησαυρός και ένα σπουδαίο πηγαίο ταλέντο, αλλά με την στάση ζωής του έχει κερδίσει το σεβασμό και τη φήμη ενός σπουδαίου ανθρωπιστή και γι αυτό του έχει δοθεί ο τίτλος του πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, «δεν θα ξεχάσω ποτέ από πού προέρχομαι, δεν θα ξεχάσω ποτέ τους ανθρώπους  που βοήθησαν την οικογένεια μου ή εμένα σε δύσκολες στιγμές», στην πολύχρονη καριέρα του έχει ηχογραφήσει 70 άλμπουμ  τα οποία είχαν σχεδόν όλα τεράστια επιτυχία και δηλώνει ότι γι αυτόν κάθε μέρα είναι μια καινούργια αρχή και είναι έτοιμος να μοιραστεί το ταλέντο του με όλο τον κόσμο. 

Θα είναι ζωντανά στο Gazarte 3, 4, 5 Φεβρουαρίου 2011 για να τον απολαύσει το Ελληνικό κοινό !