Ο Γιώργης Χριστοδούλου έρχεται στο θέατρο Χυτήριο σε συνεργασία με το Friends Live Stage, για να παρουσιάσει το νέο του μουσικό project με τίτλο “Καντάδα” που ενθουσίασε το κοινό σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και κυκλοφόρησε πρόσφατα σε cd.

Η προτροπή της φίλης Αρλέτας που τον πρωτοέβγαλε στη σκηνή κι ένα τραγουδιστό ευχαριστώ που θέλησε να πει στην αγαπημένη του γιαγιά, έκαναν τον Γιώργη να εμπνευστεί και να ετοιμάσει αυτή τη δουλειά που κλείνει μέσα της τραγούδια που δεν πλήγωσε ο χρόνος, άλλοτε πιο γνωστά κι άλλοτε ξεχασμένα αλλά πάντα άφθαρτα και επίκαιρα, τραγουδισμένα λιτά και ουσιαστικά.

Μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α. συνδυάζονται με αφηγήσεις για την εποχή της αθωότητας, τα μπαλκόνια της Αθήνας και τις καντάδες, τα πάρτι στα οποία οι νέοι χόρευαν βαλς και τανγκό και τις μεζούρες των αστυνομικών που μετρούσαν τα φουστάνια των γυναικών στο Ζάππειο.

Στο ακορντεόν τον συνοδεύει ο ταλαντούχος Χάρης Σταυρακάκης.

Η “Καντάδα” ξεκίνησε το ταξίδι της από το Κάστρο της Αντιπάρου κι έχει ως τώρα παρουσιαστεί σε πάνω από 20 πόλεις σ’ όλη την Ελλάδα, αρκετές φορές στη Θεσσαλονίκη όπου ενθουσίασε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά τον κήπο του λαογραφικού μουσείου Μακεδονίας και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο.

Η “Καντάδα” ταξίδεψε ακόμα για τρεις sold out συναυλίες στο Λονδίνο και τη Βαρκελώνη.