Οι Γιάννης Κασέτας (σαξόφωνο) και ο Γιώργος Σπανός (ντραμς) συνεχίζουν τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις τους. Αυτή τη φορά  στις αυτοσχεδιαστικές

αναζητήσεις τους θα τους συντροφεύει ο Χάρης Χαραλάμπους στο ηλεκτρικό μπάσο.

Το άλμπουμ των Κασέτας / Σπανός “Jungle of Illusions” κυκλοφορεί από την Puzzlemusik.

Πρόκειται για τον καρπό της πολύμηνης συνεργασίας του  σαξοφωνίστα και συνθέτη Γιάννη Κασέτα με τον ήδη καταξιωμένο ντράμερ Γιώργο Σπανό. Η συνεργασία Κασέτα – Σπανού έχει ήδη ενθουσιάσει όσους παρακολουθούν τα  συναυλιακά δρώμενα μιας και δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στο 2011 που οι δύο καλλιτέχνες έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε διάφορους χώρους ως free improvisation duo με μεγάλη επιτυχία. Αυτή την ως τώρα συνεργασία τους εξελίσσουν στο Jungle of Illusions.


Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται tracks ελευθέρου αυτοσχεδιασμού ηχογραφημένα ζωντανά στο Bacaro σε κάποιες από τις ζωντανές τους εμφανίσεις του πρώτου εξαμήνου του 2011. Τα υπόλοιπα tracks ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο Artracks.

Υλικό για αυτοσχεδιασμό (εκτός από τις δικές τους original ιδέες) αποτέλεσαν και τα “Walk Spirit Talk Spirit” του McCoy Tyner και το “Sandu” του Clifford Brown που επίσης περιλαμβάνονται στο άλμπουμ.

 

Ο ηχητικός πυρήνας του Jungle of Illusions είναι το σαξόφωνο του Κασέτα και τα ντραμς – κρουστά του Σπανού αλλά το project εμπλουτίζεται και με άλλα ηχοχρώματα καθώς σε αρκετά από τα tracks συμμετέχουν, ανά περίσταση, ένας ή περισσότεροι μουσικοί.