Τον Γαργαληστή, ένα ξεχωριστό παραμύθι για έναν Ληστή, που το μόνο που κλέβει είναι το αθώο, αυθόρμητο, ξεκαρδιστικό παιδικό γέλιο, φιλοξενεί τον Δεκέμβριο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του.
Ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών που πήρε πνοή χάρη στη φαντασία του μουσικού και παραμυθά Δημήτρη Μπασλάμ κι έκτοτε ταξιδεύει -με τη μορφή μιας πολυπρόσωπης και απαιτητικής μουσικοθεατρικής παράστασης σε σκηνοθεσία και αφήγηση του Αντώνη Καφετζόπουλου- για να χαρίσει αυθόρμητο γέλιο και αγνή συγκίνηση στους θεατές που τα έχουν ανάγκη.

 

Στο πλευρό του Γαργαληστή εμφανίζεται και μια «παρέα» τραγουδιστών (Αργύρης Μπακιρτζής, Δημήτρης Μπασλάμ που υπογράφει επίσης τους στίχους και την ενορχήστρωση και Φώτης Σιώτας) και μουσικών η οποία θα ξεδιπλώσει μουσικά την απίθανη ιστορία του.

 

Τη χορογραφία υπογράφουν ο Δημήτρης Σωτηρίου, ο Camilo Bentancor Gallardo και ο Μανώλης Καρυωτάκης. Το παραμύθι του Γαργαληστή παρουσιάζεται εν μέρει εικονοποιημένο από κινούμενα σχέδια που υπογράφει η ομάδα Chickenworks. Τα σκηνικά και τα κοστούμια συνυπογράφουν η Ράνια Υφαντίδου και η Αλεξάνδρα Μπουσουλένκα, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και την ηχοληψία ο Τίτος Καργιωτάκης. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Θανάσης Θαλασσινός