Ο επίκαιρος Αρτούρο Ούι

Το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αρτούρο Ούι, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου ανεβαίνει φέτος στη σκηνή του Θέατρου Σχεδία.
Το έργο πραγματεύεται την έννοια της Δ…

Το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αρτούρο Ούι, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου ανεβαίνει φέτος στη σκηνή του Θέατρου Σχεδία.

Το έργο πραγματεύεται την έννοια της Δημοκρατίας, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος λήψης αποφάσεων. Για τον Μπρεχτ κανένα σύστημα δεν είναι αδιάβλητο, όλα είναι επιρρεπή στη χειραγώγηση. Όλα έχουν αδυναμίες, μόνο η ενεργή συμμετοχή μας τα προστατεύει.

Μια εφημερίδα, ένα κανάλι, αποκαλύπτει την αλήθεια; Η απάντηση της εμπειρίας είναι ίσως ή μερικές φορές. Ποιος ελέγχει τον ελεγκτή; Ποια είναι τα κριτήρια της δίκαιης ή άδικης κρίσης; Μπορεί κάποιος να συμμετέχει στις συζητήσεις για τη λήψη αποφάσεων χωρίς να έχει εκλεγεί; Τι βαθμό συνενοχής πρέπει να έχει κάποιος για να συμμετέχει στα κοινά και να λέγεται πολί-της; Οι εποικοδομητικές συζητήσεις στη δημοκρατία είναι ένα σημαντικό εργαλείο λήψης α-ποφάσεων, όχι για το τι είναι σωστό ή λάθος, ούτε για να καταγραφεί το τι πιστεύει η πλειονό-τητα, αλλά για τη ροή της κίνησης μας για ζωή.

Η γυναίκα Αρτούρο Ούι σαν επινόηση -όχι για πρόκληση- συμβάλλει στην ανάδειξη μιας ε-ξουσίας ανεξαρτήτως φύλου. Δημιουργεί πρόκληση για μια διαφορετική διαμεσολάβηση όταν αμφισβητεί το κέντρο βάρους του κέρδους.

Παίζουν: Ελένη Μακρή (Αρτούρο Ούι), Ντίνος Ποντικόπουλος (Ρόμα), Χάικ Κασαρτζιάν (Ντόξμπορο), Κώστας Γεραντώνης (Ντάλφιτ, ηθοποιός), Ανδρονίκη Αβδελιώτη (Ντοκ Νταί-ζη), Κωνσταντίνα Μάρα (εικονολήπτης) Τζίνα Αποστολοπούλου (παρουσιάστρια) και Μαρίνα Νατιώτη.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ