Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στην Πειραιώς 260 όπου θα φιλοξενούνται έργα ταλαντούχων και ανερχόμενων Ελλήνων χορογράφων για όλο το μήνα Ιούλιο!

Το πρώτο δεκαήμερο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τo New Narratives της Γεωργίας Βαρδαρού (1 & 2 Ιουλίου), τον Σάλο της Σοφίας Μαυραγάνη (4 & 5 Ιουλίου) και το Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό. της ομάδας YELP danceco.-Μαριέλας Νέστορα (8 & 9 Ιουλίου).

Αναλυτικά οι παραστάσεις:

Γεωργία Βαρδαρού
New Narratives
2 – 3 Ιουλίου, 21:00
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η
Διάρκεια: 85′ χωρίς διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: €20, €10 (Φοιτητικό), €5 (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Η Γεωργία Βαρδαρού παρουσιάζει την παράσταση New Narratives, που είναι μία συμπαραγωγή της Kunst/Werk με το Φεστιβάλ Αθηνών και φορείς απ’ όλη την Ευρώπη.

Είμαστε εκ φύσεως αφηγητές, που πλάθουμε ιστορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λέμε καλημέρα, ίσως καλησπέρα και σίγουρα καληνύχτα. Και θέλοντας να δούμε τη ζωή μας ως σύνολο, φτιάχνουμε ιστορίες ζωής. Το New Narratives είναι ο κοινός χώρος μεταξύ αφήγησης και αφαίρεσης. Από τη μία είναι η γλυκιά σιγουριά της διήγησης και από την άλλη η διαρκής ροή των εφήμερων κινήσεων που εμφανίζονται και εξαφανίζονται.

Συντελεστές

Χορογραφία: Γεωργία Βαρδαρού
Χορός: Elizaveta Penkóva, Zoltán Vakulya, Γεωργία Βαρδαρού, Sue-Yeon Youn
Ζωντανή μουσική/σχεδιασμός ήχου: Gašper Piano
Σχεδιασμός φωτισμού: Salva Sanchis
Τεχνική επιμέλεια: Thomas Vermaercke, Ελένη Χαϊδεμενάκη
Φωτογραφίες/βιντεοσκόπηση: Ξενοφώντας Βαρδαρός

Παραγωγή: Kunst/Werk συμπαραγωγή: STUK Kunstencentrum (Leuven,B), C-mine (Genk,B), Athens & Epidaurus Festival (Athens,GR), Pact Zollverein (Essen,D), MDT (Stockholm,SE)

Αυτή η παραγωγή είναι μέρος του [DNA] Departures and Arrivals, και υποστηρίζεται από το Creative Europe program of the European Commission. Με την υποστήριξη της επιχορήγησης από τη Φλαμανδική Κοινότητα.

Σοφία Μαυραγάνη
Σάλος
4 – 5  Ιουλίου, 22:30
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Ε
Διάρκεια: 55 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 5€ (Φοιτητικό-Άνεργοι- A.μεΑ.)

«Σάλος» αποκαλείται το βουβό κύμα, κοινώς η αποθαλασσιά, ένα κύμα δηλαδή που υπάρχει χωρίς να αιτιολογείται από τις παρούσες καιρικές συνθήκες, αλλά οφείλεται σε ανέμους που έχουν προηγηθεί χρονικά ή που συνέβησαν σε άλλες περιοχές. Όσα ζούμε σήμερα είναι απόρροια του παρελθόντος και η τωρινή μας δράση θα επηρεάσει το μέλλον.

Η Σοφία Μαυραγάνη, χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer , συνεχίζοντας την έρευνά της πάνω στη ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου, εμπνέεται από τα βουβά κύματα της Ιστορίας και διερευνά τα χαρακτηριστικά του σάλου στην ιστορική πραγματικότητα και συγκεκριμένα στην ιστορική συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χορογράφος συνθέτει με το Σάλο μια ποιητική αλληγορία για την παράδοξη σχέση των γεγονότων με το χώρο και τον χρόνο μέσα στον οποίο συμβαίνουν…

Συντελεστές


Ιδέα: Σοφία Μαυραγάνη, Μπέττυ Δραμισιώτη

Δημιουργία – Σύνθεση: Σοφία Μαυραγάνη

Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Μπέττυ Δραμισιώτη

Μουσική Σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας

Σύμβουλος Δραματουργίας: Μιράντα Μανασιάδη

Κοστούμια – Σκηνικός Χώρος: Παύλος Θανόπουλος

Φωτισμοί: Bασίλης Κλωτσοτήρας

Συντονισμός Παραγωγής – επικοινωνία: Γιώργος ΚατσώνηςΕρμηνεία – συν-δημιουργία: Νώντας Δαμόπουλος, Χαρά Κότσαλη, Σάνια Στριμπάκου

Δείτε επίσης: Η Σοφία Μαυραγάνη φέρνει το «Σάλο» στο Φεστιβάλ Αθηνών!

YELP danceco.-Μαριέλα Νέστορα
Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό.
8 – 9  Ιουλίου, 21:00
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Ε
Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 5€ (Φοιτητικό-Άνεργοι- A.μεΑ.)

Σε έναν ιδιότυπο κήπο, τρεις χορευτές συνυπάρχουν με τρεις μη χορευτές, που βρίσκονται εκεί ως φυσικά πρόσωπα. Η χορογραφία ρέει ασταμάτητα και συμπλέκεται με αφηγήσεις από την πραγματικότητα των τριών προσώπων, ενώ ο χρόνος κατακερματίζεται, συστηματικά, σε στιγμές.

Στη νέα δουλειά της Μαριέλας Νέστορα, ο θεατής καλείται να συλλάβει διαρκώς κάτι που του διαφεύγει, βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς νοητικής και ενσυναισθητικής εγρήγορσης. Αλληλεπιδρά με αυτόν τον τρόπο με τους επί σκηνής ερμηνευτές, καθώς δημιουργεί τελικά ο ίδιος το νόημα του έργου που παρακολουθεί. Έτσι, η παράσταση καταλήγει να είναι ένα αυστηρά προσωπικό βίωμα, που δίνει απόλυτη ελευθερία τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στον θεατή.

Συντελεστές:

Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Μουσική: Bernier Messier, Sibelius, Andy Cowton, ilios
Κοστούμια-σκηνικά: Μαρία Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βίντεο: Χριστίνα Κατσάρη
Τεχνικός σύμβουλος βίντεο: Λουίζος Ασλανίδης

Περφόρμερ: Ιωάννα Αποστόλου, Νικολέτα Καρμίρη, Βιτόρια Κωτσάλου και οι Μπετίνα Παναγιωτάρα, Χριστίνα Κατσάρη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.