Το Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες «Ο Δρόμος του Δημιουργού» ξεκινάει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Τεχνών SHANTOM, με την Ια Χρυσανθοπούλου.

Κάποτε, κάποιος είπε… “Για να παίξεις καλά το “ρόλο” σου πρέπει να μπορείς να απαντήσεις στις ερωτήσεις: Ποιός είμαι; Πού είμαι; Τι θέλω;”.

Ο “Δρόμος του Δημιουργού” είναι ένα ομαδικό παιχνίδι ανακάλυψης  και απελευθέρωσης της δημιουργικότητας που ο καθένας από εμάς κατέχει. Είναι μια ομαδική δράση η οποία έχει βάση το θεατρικό παιχνίδι και περιλαμβάνει πολλαπλές τεχνικές όπως: κινητικό, φωνητικό και θεατρικό αυτοσχεδιασμό, ζωγραφική, δημιουργική χρήση αντικειμένων, επεξεργασία κειμένων κ.α. Μπορεί να χαρακτηρισθεί απλά σαν μία περιπλάνηση των παικτών μέσα σε ένα περιβάλλον ροής, χαράς, αρμονίας, εμπιστοσύνης, σεβασμού, αλήθειας, αλλά μπορεί να αποτελέσει και μια έντονη εμπειρία απελευθέρωσης. Συνδυάζει πραγματισμό και φαντασία. Ανοίγει δρόμο πέρα από τα περιοριστικά πρότυπα προσφέροντας ζωή και ζωτικότητα. Έχει σκοπό μέσα από τη διαδικασία αφέματος, χαράς και άλλων “παιχνιδιών” συνειδητότητας να οδηγήσει τους παίκτες να έρθουν σε επαφή με τις κρυμμένες και ξεχασμένες δυνατότητες και ποιότητές τους, έτσι ώστε να επανασυνδεθούν με αυτές. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας καλύτερης σχέσης πρώτα με τον εαυτό τους και στην συνέχεια με το περιβάλλον τους.

“Η Τέχνη του να είσαι Άνθρωπος και να γίνεσαι Άνθρωπος, όσο πιο πλήρες μπορεί να είναι αυτό”.

Συντονισμός ομάδας: Ια Χρυσανθοπούλου Hθοποιός – Εμψυχώτρια

Ια Χρυσανθοπούλου

Σπουδές:

– Τριετής κύκλος σπουδών εσωτέρας Θεραπευτικής (1999-2002) και τριετής κύκλος σπουδών εσωτερικής Ψυχολογίας (2008-2011).

– Απόφοιτος τριετούς Σχολής Θεατρικού Παιχνιδιού του “Θεάτρου της Ημέρας” του Λάκη Κουρετζή (2005). 

– Τριετής κύκλος σεμιναρίων Θεατρικού Παιχνιδιού. “Παιδίων Δράσεις” (2004-2007). 

– Σεμινάρια Φωνητικής Αγωγής με τον Ulrik Bafrod (Roy Hart Theatre) (2005- 2011).

– Χοροθεραπεία με την Λήδα Σάνταλα (από το 2007).  

– Διετής κύκλος σπουδών expressive therapy με τον Αvi Goran-Bar (2011-2013).

– Παρακολούθηση σεμιναρίων Art Therapy (2011-2013)

Επαγγελματική Εμπειρία:

– Εμψυχώτρια σε εβδομαδιαία βάση σε ομάδες θεατρικού παιχνιδιού, στο Θέατρο της Ημέρας, στο Παιδίων Δράσεις και στην Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου. 

– Εμψυχώτρια στις παραστάσεις: “Τα γενέθλια του φεγγαριού” και “Η κόρη του Ήλιου”, “Οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας”, “Ο χρόνος είναι παιδί πού παίζει”.

– Από το 2012, λειτουργεί ως εμψυχώτρια σε ομάδες ενηλίκων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την ανάδειξη του εσωτερικού καλλιτέχνη και την επαφή με τον αληθινό εαυτό.