Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου συμμετέχει στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών (Art Residency) και εκθέσεων Time Capsule Art Project, από τις 20 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου στη Sterna Nisyros Residences στη Νίσυρο.

Ο σπουδαίος δημιουργός Δημήτρης Παπαϊωάννου ανοίγει το προσωπικό του αρχείο που περιλαμβάνει σχέδια και ακουαρέλες, τα οποία αποτελούν διαχρονικά αναπόσπαστο μέρος της δημιουργικής του διαδικασίας. Είναι ταυτόχρονα ημερολόγια εντυπώσεων, μικρά αυτόνομα έργα ή προσχέδια για μελλοντικές παραστάσεις.

Στο πλαίσιο του Time Capsule Art Project θα εκτεθούν 20 σχέδια με κεντρικό άξονα την ανθρώπινη κατάσταση και συμπεριφορά. Η προγραμματισμένη για το κοινό παρουσίαση από τον ίδιο για το σύνθετο έργο του ακυρώνεται λόγω σημαντικών επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Η Sterna Nisyros Residences, μέσω του νέου προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών (Art Residency) και εκθέσεων Time Capsule Art Project, σε επιμέλεια της Ελένης Κούκου, επιχειρεί να φέρει σε διάλογο τη σύγχρονη δημιουργία με τις πολλαπλές εκφάνσεις του περιβάλλοντος της Νισύρου.

Το φετινό καλοκαίρι του 2014 το Time Capsule Art Project έχει ήδη φιλοξενήσει στη Sterna Nisyros Residences τον Κώστα Μπασάνο και την Augusta Atla. Το Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί το φετινό πρόγραμμα με την ομαδική έκθεση design It’s all, oh so souvenir to me! Vol.2

Σύλληψη και Ανάπτυξη Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης.