Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει στον Πολυχώρο του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής (Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – Λίλιαν Βουδούρη) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ Μυστικός Έρωτας με βασικό ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη.

Το μουσικό σχήμα συμπληρώνεται με δύο ιδιαίτερες φωνητικές συμμετοχές, τον Πατέρα Δανιήλ και την Κλεονίκη Δεμίρη.
 

Στο ρεσιτάλ Μυστικός Έρωτας ο συνθέτης επιλέγει να παρουσιάσει λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο σε δική του διασκευή, σε έναν ζωντανό διάλογο με τα δικά του τραγούδια, που επιλέγει από την πλούσια εργογραφία του. Οι συνδετικοί κρίκοι των τραγουδιών αυτών είναι η ίδια η μουσική, ο έρωτας ως κοινή θεματική, αλλά και η νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες.
 

Διαχρονικά παραδοσιακά τραγούδια από την Αρμενία, την Κάτω Ιταλία, την Αλβανία, τη Βόρεια Ήπειρο και άλλες περιοχές, θα πλέξουν μία ερωτική συμφωνία μαζί με πρωτότυπα και ανέκδοτα τραγούδια του συνθέτη.
 

Η μουσική δεν έχει σύνορα και αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα. Η συγκινησιακή της δύναμη, από όποια χώρα κι αν προέρχεται, μπορεί να αγγίξει κάθε άνθρωπο οποιασδήποτε φυλετικής ταυτότητας. Για αυτό και η μουσική έχει την ιδιότητα να ενώνει και να συνδέει τους λαούς αλλά και να αναδεικνύει τις συγγένειες και τις κοινές ρίζες τους.

 
Η επιλογή των ερμηνευτών έχει γίνει με κριτήριο το πάντρεμα τριών διαφορετικών φωνών. Τρεις διαφορετικές μουσικές ιδιοσυγκρασίες συναντιούνται σε ένα πολυεθνικό μουσικό σύμπαν κάτω από την μπαγκέτα του συνθέτη. Ο Θ. Βουτσικάκης με τη βελούδινη και λυρική χροιά, ο πατήρ Δανιήλ με τη βιωματική γνώση παραδοσιακών μελισμάτων και ηχοχρωμάτων, και η Κλεονίκη Δεμίρη με το ιδιαίτερα ζεστό και όμορφο χρώμα της μεσοφώνου.

Ερμηνευτής: Θοδωρής Βουτσικάκης

Συμμετέχουν:
Πατήρ Δανιήλ
Κλεονίκη Δεμίρη