Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει στις 20, 21 και 22 Μαρτίου 2014 το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Παντελεάκη, με τίτλο Boxer.

“Ποτέ δεν ξέρεις τι βρίσκεται μέσα στην ψυχή ενός πυγμάχου.
Είναι σα το φεγγάρι, μπορείς να δεις μόνο τη φωτεινή πλευρά.
Ποτέ δεν μπορείς να δεις την σκοτεινή πλευρά.
Η πυγμαχία είναι σαν την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού”.

Άγγελος Χαρίσης

Η ταινία ακολουθεί τα βήματα ενός παλαίμαχου πυγμάχου, του Γιώργου Ιωαννίδη και τη μετάβαση του σε προπονητή, στον πυγμαχικό σύλλογο «Αριστοτέλειο». Μέσα από την ιστορία του ίδιου, ταξιδεύουμε στα άδυτα του Ελληνικού αυτού αθλήματος. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει επαγγελματική Πυγμαχία.

Στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται μια άλλη πλευρά του Πυγμαχίας, ανθρώπινη, οικεία και εντελώς έξω από την τρέχουσα άποψη για το σπορ. Καταγράφεται η ζωή μέσα και έξω από τον υπόγειο  χώρο του συλλόγου και των συνδαιτυμόνων του. Πρωταθλητές όπως ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Στεφανόπουλος, ο Κουβανός Φελίξ Σαβόν, ο Άγγελος Χαρίσης, ο ζωντανός θρύλος πρωταθλητής/προπονητής Γιώργος Καπανταϊδάκης, ο Mighty Mike Arnaoutis (ο μόνος ‘Έλληνας Επαγγελματίας Πυγμάχος μετά τον Χριστοφορίδη) ξετυλίγουν το νήμα σε αυτό το μυσταγωγικό άθλημα.

Σημειώνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Παντελεάκης: “Θυμάμαι τα λόγια του Άγγελου Χαρίση, ο οποίος μου είπε πως ξεκίνησε να πυγμαχεί, γοητευμένος από το στραπατσαρισμένο πρόσωπο ενός πυγμάχου. Τον ρώτησε γιατί η μύτη του ήταν παραμορφωμένη, κι εκείνος απάντησε πως την έσπασε όταν πυγμαχούσε. Αυτό του προκάλεσε δέος, μου είπε, και ξεκίνησε να πυγμαχεί”.

Συντελεστές
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Γιώργος Παντελεάκης
Παραγωγή: IGC (Independent Greek Cinema)

Διάρκεια: 70΄

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Δείτε το τρέιλερ: https://vimeo.com/64792039