Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα υποδεχτεί τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, τον Bobby McFerrin. Ο καλλιτέχνης

των δέκα μουσικών βραβείων Grammy αλλά και του περίφημου και γνωστότερου τραγουδιού του 20ου αιώνα Don’t worry be happy, θα γεμίσει το Μέγαρο Μουσικής με τα στοιχεία της μουσικής ιδιοφυίας του: τη φωνή του, την ικανότητά του στον αυτοσχεδιασμό αλλά και την ενέργεια που εκλύουν οι live εμφανίσεις του.

Όταν ηχογράφησε τη μεγάλη του επιτυχία Don’t worry be happy το 1988 εκτοξεύθηκε αμέσως στο No1 των charts στην Αμερική – για πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο με τραγούδι a capella – αλλά και σε πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

O Bobby McFerrin έχει συνεργασθεί με πολλούς μουσικούς παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι Yo – Yo Ma, Chick Corea, Ladysmith Black Mambazo, Le Mystere des Voix Bulgares,  Herbie Hanckok ενώ έχει συνεργασθεί με διάσημες ορχήστρες όπως  Vienna Philharmonic Orchestra,  New York Philharmonic,  Cleveland Orchestra,  Chicago Symphony, Philadelphia Orchestra ως διευθυντής ορχήστρας.

Ο σπουδαίος αυτός μουσικός, αποτελεί ένα από τα φυσικά θαύματα του μουσικού κόσμου αφού η έκταση της φωνής του αγγίζει τις 4 οκτάβες, και θεωρείται ο περισσότερο γνωστός στον κόσμο ανανεωτής, αυτοσχεδιαστής της φωνητικής μουσικής και ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος διευθυντής κλασικής ορχήστρας.

Η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα περιέχει μια μουσική παλέτα με όλα τα είδη, από τη Jazz και τη Rock μέχρι R&B, Κλασική αλλά και Ethnic μουσική όλα αυτά μαζί, ακόμα και στο ίδιο τραγούδι.