Μια ιδιαίτερη και «οικογενειακή» συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη

2 Δεκεμβρίου 2010. Ιδιαίτερη, γιατί ο Βαγγέλης Μπουντούνης και η Μάρω Ραζή γιορτάζουν τα είκοσι χρόνια που άρχισαν να παίζουν μαζί. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στις 6 Μαΐου 1990.

Η συναυλία αυτή με τίτλο «Ρεσιταλ για δύο» ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε βινύλιο και σε CD από τον «Σείριο» του Μάνου Χατζιδάκι. Από τότε ο Βαγγέλης Μπουντούνης και η Μάρω Ραζή έχουν κυκλοφορήσει οκτώ CDs.

Το πρόγραμμα του πρώτου  μέρους στην συναυλία του Μεγάρου περιλαμβάνει σταχυολόγηση αυτών των ηχογραφήσεων και κάποιων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν:

«Ένα για τραγούδι για τον Μάνο» (Μάνος Χατζιδάκις),“Let it Beatles»(…The Beatles) «Κάποτε στην Ανατολή» (Βασίλης Τσιτσάνης),«On the Rocks” (Μπαλάντες της δεκαετίας του 70 –Paul Simon ,Bob Dylan).

Επίσης περιλαμβάνει δύο συνθέσεις του Βαγγέλη Μπουντούνη (Αγγελική, Taxim) καθώς και δύο διασκευές του ίδιου από το πιάνο (Σονάτα του Σεληνόφωτος-L. Beethoven, Νυκτερινό Op.9 –Fr. Chopin)

Στο Δεύτερο Μέρος η συναυλία γίνεται πιο «οικογενειακή» γιατί θα εμφανιστούν ως κουαρτέτο μαζί με τον βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη και την βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη.

Επειδή το σχήμα αυτού  του  κουαρτέτου είναι ασυνήθιστο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει διαθέσιμο ρεπερτόριο, ο Βαγγέλης Μπουντούνης έκανε διασκευή σε γνωστά έργα συνθετών της παγκόσμιας φιλολογίας (Nikolo Paganini,Heitor Villa Lobos, Astor Piazzolla) για βιολί, τσέλο και δύο κιθάρες. Επίσης, με αφορμή την συγκεκριμένη συναυλία και το συγκεκριμένο σχήμα έγραψε μια τετραμερή σουίτα (Blue suite) που θα παιχθεί σε πρώτη εκτέλεση