Μία πολυταξιδεμένη παράσταση που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 2017 στο Τμήμα Θεάτρου (ΑΠΘ) και στο Αλατζά Ιμαρέτ, ένα ιστορικό μνημείο της πόλης, σύγχρονο του έργου. Το καλοκαίρι ταξίδεψε σε δύο Φεστιβάλ στην Αθήνα στο Athens Fringe Live και στο Reborn in Athens και στη γενέτειρα του την Κρήτη για 5 παραστάσεις. Το φθινόπωρο επέστρεψε στην Κρήτη και τώρα συνεχίζει το ταξίδι του στην Αθήνα.

Μια αφήγηση ενός ονείρου, ενός ταξιδιού στον Άδη, τον Άδη των δημοτικών τραγουδιών, όπου ο αφηγητής συναντά δύο νεκρούς και συνομιλεί μαζί τους. Ένας ύμνος για της απλές καθημερινές χαρές της ζωής.

Ένα παιχνίδι αφηγηματικής δράσης που κινείται ανάμεσα στο τότε και το τώρα, στο θάνατο και τη ζωή, στο άχρονο και το σύγχρονο.

Ο Απόκοπος γράφτηκε από τον ενετοκρητικό Μπεργαδή, το τελευταίο τέταρτο του 15ου αιώνα. Εκδόθηκε το 1509 και είναι η πρώτη γνωστή έντυπη έκδοση ελληνικού βιβλίου σε δημοτική γλώσσα.

Είναι ένα ποίημα γραμμένο σε μεσαιωνικά ελληνικά, γλώσσα κοινή της δημώδους βυζαντινής λογοτεχνίας, με πολλούς αρχαϊσμούς και στοιχεία του κρητικού ιδιώματος.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Κακουλλή
Ερμηνεία-σύλληψη-δραματουργία: Γεωργία Πολοπετράκη
Poster design and photos: Ηλίας Τσιρίδης
Επικοινωνία: Μαρίνα Κολοκούρη

Διάρκεια: 50΄