Η Videorama Films παρουσιάζει τη νέα ταινία του Ζαν Πιέρ Αμερί με τίτλο «Ο άνθρωπος που Γελά»…

… που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.

Μια συναρπαστική κινηματογραφική ιστορία, τόσο ασύμμετρα ποιητική όσο και βαθιά ανθρώπινη, όπως και η ομώνυμη νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκώ.

Με τους Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Εμανουέλ Σενιέ, Μαρκ –Αντρέ Γκροντίν, Κρίστα Τερά Σκηνοθεσία Ζαν – Πιέρ Αμερί Σενάριο Ζαν – Πιέρ Αμερί , Γκιγιόμ Λοράν (βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκώ του 1869) Διάρκεια 95’

Κυκλοφορεί στις 01/01/2013
Είδος Δράμα ή Ιστορική Βραβεία & Υποψηφιότητες
Ταινία Λήξης του Φεστιβάλ Βενετίας
Διανομή Videorama Films

«Ο Άνθρωπος που Γελά» του Ζαν – Πιέρ Αμερί
The Man Who Laughs / L’ Homme qui rit
με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μάρκ –Αντρέ Γκροντίν, Εμανουέλ Σενιέ, Κρίστα Τέρες

Ο ώ
Στο Λονδίνο του 18ου αιώνα, ο Γκουίνπλεϊν ένας νεαρός άνδρας με παραμορφωμένο πρόσωπο, το οποίο τον κάνει να φαίνεται ότι χαμογελά συνεχώς, εντάσσεται σε έναν περιοδεύοντα θίασο. Το μόνιμα χαραγμένο χαμόγελο, αντικείμενο εκδίκησης από τον βασιλιά, σύντομα κάνει τον Γκουίνπλεϊν φίρμα, όμως γι αυτόν το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο έρωτάς του με την τυφλή Ντία.

Σε μια αυστηρά δομημένη κοινωνία με τον λαό εξαθλιωμένο, άβουλο και χωρίς ελπίδα αντίστασης, ο άνθρωπος που γελά τολμά να παρουσιάσει την τραγικότητα της θέσης του και της τάξης του, να κραυγάσει για την κοινωνική αδικία, αλλά τον καταπίνει το βάραθρο της αναλγησίας των ισχυρών. Μία συναρπαστική κινηματογραφική ιστορία, τόσο ασύμμετρα ποιητική όσο και βαθιά ανθρώπινη, όπως το έργο του Βίκτωρος Ουγκώ. Ένας διαχρονικός μύθος που εγκλωβίζει το κοινό με την οικουμενικότητα του χαρακτήρα του, αγγίζοντας ευαίσθητα θέματα όπως η φυσική ποικιλομορφία, η αγάπη ο νεωτερισμός.

Ο «Άνθρωπος Που Γελά», η άφθαρτη κοινωνική αλληγορία του 19ου αιώνα, αφήνεται στα χέρια του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη Ζαν Πιέρ Αμερί («Ανώνυμοι Ρομαντικοί») για να μετατραπεί σε μια από τις πλέον φιλόδοξες γαλλικές παραγωγές της φετινής σεζόν. Με ένα πραγματικά αξιοπρόσεκτο κάστινγκ το οποίο περιλαμβάνει τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εμανουέλ Σενιέ και Μαρκ- Αντρέ Γκροντίν, προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ και αισθητική που παραπέμπει στον Τζόκερ του «Σκοτεινού Ιππότη» και στο « or en etta» το φιλμ από τη Γαλλία βάζει υποψηφιότητα για μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εκπλήξεις της κινηματογραφικής χρονιάς.

Βιογραφικά συντελεστών
Ζαν – Πιέρ Αμερί: Γεννημένος το 1961 στη Λυών της Γαλλίας, έχει γράψει και σκηνοθετήσει 11 ταινίες για τη γαλλική τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2010 σκηνοθέτησε την ταινία «Ανώνυμοι Ρομαντικοί»

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Από τους πιο ταλαντούχους και ολοκληρωμένους ηθοποιούς της εποχής μας έχει στιγματίσει τον γαλλικό κινηματογράφο. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1974 στην ταινία Les Valseuses του Μπερτράν Μπλιέ. Έκτοτε έχει εμφανισθεί σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, έχει αποσπάσει βραβεία ερμηνείας σε όλα τα διεθνή φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως: Μορίς Πιαλά, Φρανσουά Τριφό, Ζαν Λυκ Γκοντάρ, Αλέν Ρενέ, Ζαν –Πολ Ραπενό, Μπερνάντο Μπερτολούτσι, Ρίντλεϊ Σκοτ, Πίτερ Γουίαρ κ.α

Μαρκ – Αντρέ Γκροντίν: Γεννημένος το 1984 στο Κεμπέκ του Καναδά θεωρείται από τους πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της γενιά του.