Ο άνεργος και Ο Μύθος της κατσίκας: Δύο μονόπρακτα του Γιώργου Σκούρτη στο Επί Κολωνώ

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες … από τον μουσικό και θεατρικό χώ…

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN.

Στις 8, 9 και 10 Μαΐου 2012, ανεβαίνουν τα 2 μονόπρακτα του Γ. Σκούρτη  «Ο άνεργος» & «Ο Μύθος της κατσίκας» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου, για 3 μόνο παραστάσεις στη Σκηνή Φουαγιέ του Επί Κολωνώ.

Μερικά λόγια για το έργο:

Ένας άνεργος στη χώρα της κομπίνας και μια κατσίκα – δούλα που ζητάει την ελευθερία της. Καυστικό χιούμορ και δυνατή πολιτική σάτιρα.

«Ο άνεργος», ο Βασίλης, περνάει το χρόνο του ανάμεσα στο καφενείο, τον ιππόδρομο και το σπίτι του. Εκεί τον περιμένει η γυναίκα του, η Μίνα, κλεισμένη μέσα όλη μέρα αφού δεν την αφήνει εκείνος να δουλέψει. Στην κοινωνία που ζουν δουλειές δεν υπάρχουν και κυριαρχεί η κομπίνα. Το κόλπο για να γίνει πλούσιος από τη μια στιγμή στην άλλη ψάχνει και ο Βασίλης.
«Ο μύθος της Κατσίκας» είναι μια αλληγορία της πάλης των τάξεων. Εκφραστές της το αφεντικό και η κατσίκα, που ικανοποιεί κάθε επιθυμία του. Η «συνεργασία» τους αναπόφευκτα θα καταλήξει σε σύγκρουση.

ΔΙΑΝΟΜΗ

«Ο άνεργος»

Μίνα: Μαρβίνα Πιτυχούτη
Βασίλης: Θοδωρής Τσουανάτος

«Ο Μύθος της κατσίκας»

Κατσίκα: Αγγελική Δέλλα
Αφεντικό: Σπύρος Ζουπάνος
Παρουσιαστής: Στέφανος Φούκας

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος
Κοστούμια: Νίκη Πέρδικα
Μουσική: Κώστας Μαντζώρος
Επιμέλεια κίνησης: Δήμος Αμπράζης

Οι θεατές μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους στην αυλή του θεάτρου πριν και μετά την εκδήλωση σε προσιτές τιμές.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ