Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης από τις 9 Απριλίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, παρουσιάζοντας για λίγες παραστάσεις  μια πολυπληθή, ιδιαίτερα απαιτητική αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα παραγωγή. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τραγούδια από τη δισκογραφία του καλλιτέχνη διασκευασμένα από τον ίδιο για τετράφωνη χορωδία και ηλεκτρική μπάντα. 

Ο Αλκίνοος ο ιδιαίτερος ερμηνευτής και δημιουργός, μετά από τις δεκάδες συναυλίες που έδωσε σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, τις παραστάσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία αλλά και τη μοναδική συναυλία στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με κλασικά του έργα ερμηνευμένα από τη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης, επιστρέφει στη Αθήνα την άνοιξη του 2010 για μια ξεχωριστή σειρά παραστάσεων.

Εκτός τόπου και χρόνου, όπως ο ίδιος δηλώνει για τον εαυτό του, αποφασίζει πάνω στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, να παρουσιάσει μια πολυπληθή και ιδιαίτερα απαιτητική παραγωγή. Η συνεργασία του Αλκίνοου με το φωνητικό σύνολο Εν φωναίς, μετράει ήδη αρκετά χρόνια.

Χαρακτηριστική είναι και η σύμπραξή τους στον τελευταίο δίσκο του Αλκίνοου, Νεροποντή. Πέρσι, στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, οι δύο ακουστικές παραστάσεις τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το φετινό, πιο ηλεκτρικό πρόγραμμα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Μαζί επί σκηνής, οι εδώ και χρόνια συνοδοιπόροι του Αλκίνοου, σπουδαίοι μουσικοί: Σωτήρης Λεμονίδης (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα). Τη διδασκαλία της χορωδίας έκανε ο Αλέξανδρος Στουπάκης. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Βαγγέλης Λάππας, των φωτισμών ο εξαίρετος Κωνσταντίνος Αλεξίου, ενώ την επιμέλεια της σκηνής ο Μιχάλης Σιούτης. Τα σκηνικά και οι προβολές είναι του Άντη Ιωαννίδη.