Μετά από την επιτυχημένη καλοκαιρινή του περιοδεία, και στον απόηχο της παρουσίασης της συμφωνικής του δουλειάς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον

Οκτώβριο του 2010 και της χειμερινής του περιοδείας σε κάποιους επιλεκτικούς σταθμούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μάς υποδέχεται για τρία τριήμερα του Μάρτη στη μουσική σκηνή Αυλαία.

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη από τις 14 και μέχρι τις 30 Μαρτίου θα μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, που εκτός από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, περιέχει και πολλές απρόσμενες διασκευές τραγουδιών άλλων δημιουργών.

Στο γνώριμο φιλόξενο χώρο της Αυλαίας, ο Αλκίνοος θα βρίσκεται μόνος επί σκηνής. Πότε με την κιθάρα του και πότε με την τεχνική του live-looping, παίζει, ηχογραφεί επί σκηνής και αναπαράγει, ακουστικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα, δημιουργώντας ηχητικά τοπία μέσα στα οποία λειτουργούν τα τραγούδια.

Οι βραδιές στην Αυλαία θα είναι βραδιές ακρόασης αλλά και συμμετοχής. Η παράσταση επιτρέπει την επί τόπου διαμόρφωση του προγράμματος, τον αυτοσχεδιασμό, τα λάθη, την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα του τραγουδιού, της στιγμής και της συνύπαρξης. Η αμφίδρομη και ζωντανή σχέση ερμηνευτή και κοινού μετατρέπει το μοναχικό σε συλλογικό, ολοκληρώνοντας το βίωμα της κοινής μουσικής εμπειρίας.

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας

Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου