Η NewStar παρουσιάζει την ταινία του βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη Τζόρτζ Στίβενς με τίτλο “Νύχτα γεμάτη έρωτα”, από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013.

 

«ΝΥΧΤΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΡΩΤΑ» Η.Π.Α. – 1941 – Ασπρόμαυρη – 119′

 

Σύνοψη

Στην Ιαπωνία, ένας σεισμός προκαλεί το θάνατο του αγέννητου παιδιού του Ρότζερ και της Τζούλι. Όταν γυρίζουν πίσω στην Αμερική, υιοθετούν ένα μωρό παρά την επισφαλή οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους. Θα μεγαλώσουν την κόρη τους μέχρι την ηλικία των 6 ετών, η οποία πεθαίνει ξαφνικά. Η θλίψη σχεδόν χωρίζει τον Ρότζερ και την Τζούλι, αλλά έρχονται και πάλι μαζί όταν τους προσφέρεται άλλη μια ευκαιρία να υιοθετήσουν ένα παιδί.

 

Ενώ ακούει μια ηχογράφηση από τη συλλογή της, η Τζούλη (Irene Dunne) προβληματίζεται σχετικά με το παρελθόν της. Θυμάται τον σχεδόν παρορμητικό γάμο της με τον ρεπόρτερ μιας εφημερίδας Ρότζερ Άνταμς (Cary Grant), ο οποίος αρχίζει πολύ ευχάριστα, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι γεμάτος με τραγωδία. Ενώ ήταν στο μήνα του μέλιτος στην Ιαπωνία, η Τζούλι και ο Ρότζερ παγιδεύονται από το σεισμό του 1923, πράγμα που οδηγεί σε αποβολή της Τζούλι και την επακόλουθη αδυναμία της να αποκτήσει άλλα παιδιά. Με την επιστροφή τους στην Αμερική, ο Ρότζερ γίνεται εκδότης εφημερίδας σε ένα μικρό χωριό. Παρά την εξάντληση των πόρων τους, η Τζούλι και ο Ρότζερ θέλουν απεγνωσμένα να υιοθετήσουν ένα παιδί. Φαίνεται μάταιο μέχρι που ευγενική επικεφαλής της υπηρεσίας η δεσποινίς Όλιβερ (Beulah Bondi) βοηθά στην έγκριση και την ομαλή πορεία της θιοθεσίας. Ωστόσο, η ευτυχία τους είναι για μια ακόμη φορά μικρής διάρκειας: η κόρη τους, Τρίνα (Eva Lee kuney), υποκύπτει από μια ξαφνική ασθένεια σε ηλικία μόλις των έξι ετών. Βυθισμένη στην απελπισία τους, αποφασίζουν να διαλύσουν το γάμο τους, αλλά δεσποινίς Όλιβερ για μια ακόμη φορά έρχεται να τους σώσει. Η ταινία «Penny Serenade» είναι μια συναισθηματική ταινία με εξισορροπητικές στιγμές σπαρακτικού πάθους και γέλιου. Μόνο ο σκηνοθέτης George Stevens θα μπορούσε να χειριστεί άψογα μια σκηνή με άφθονο κλάμα του Cary Grant, χωρίς να προκαλεί δυσφορία ή αμηχανία στο ακροατήριο.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: GeorgeStevens

Σενάριο: MarthaCheavens, MorrieRyskind

Μοντάζ: OttoMeyer

Παραγωγή: FredGuiol, GeorgeStevens

Διευθυντής Ήχου: Jack A. Goodrich

Σύνθεση Μουσικής: Raymond Hubbell, John Golden

Πρωταγωνιστούν: Cary Grant, Irene Dunne, Beulah Bondi