Η Myrό Gallery έχει την χαρά να παρουσιάζει σειρά έργων της Alma Bakiaj με τίτλο “Not quite there” στον χώρο της “Πωλητήριο” και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της, τα οποία θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στις 20.00. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

Η σειρά έργων της Alma Bakiaj “Not quite there” έλκει την καταγωγή από την κοινή μας πατρίδα, την παιδική ηλικία. Η εικαστικός αποτυπώνει πορτραίτα της οικογένειας της και της ίδιας, που θαμπώνει ο χρόνος. Τα βλέπουμε να πλέουν μέσα στα κάδρα τους, σε υγρό σε στερεά μορφή, καθώς σβήνουν  ενόψει της αποκάλυψης του ενήλικου εαυτού. Το πεπερασμένο του παρελθόντος ενοικεί στο μπουκάλι που πετάξαμε στο ποτάμι. Ίσως το συναντήσουμε και πάλι, όταν δύσει η δική μας μέρα.

Τα έργα είναι ζωγραφική με ακουαρέλλα σε χαρτί ένθετα σε ρητίνη με μήτρα τις κορνίζες τους. Η ρητίνη δίνει σε αυτά την αίσθηση του υγρού περιβάλλοντος, σε στερεά μορφή. Η κορνίζα – μήτρα αποτελεί μέρος του έργου.

Συνοπτικό Βιογραφικό

Η Alma Bakiaj είναι εικαστική καλλιτέχνις που επικεντρώνεται στην ζωγραφική, την φωτογραφία, το videoart και τις εγκαταστάσεις, και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, από το εργαστήριο των Ιωάννη Φωκά και Βαγγέλη  Πλοιαρίδη.  Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το μεταπτυχιακό “Οπτική απόκλιση και δημιουργία αβέβαιης εικόνας” με επιβλέποντα τον καθ. Ξενοφώντα Μπήτσικα από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της με την βοήθεια 5 υποτροφιών -μεταξύ τους συγκαταλέγεται και υποτροφία από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ έχει εκθέσει έργα της σε μία ατομική και σε 23 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Βοσνία, Τουρκία, Ιταλία, και την Βουλγαρία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ολοκληρωμένο βιογραφικό της βρίσκεται ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της  Myrό Gallery (www.myro.gr).