Από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη το ΠOLIS Stage υποδέχεται μία μεγάλη παρέα μουσικών δημιουργώντας μία πολύ όμορφη και αναπάντεχη μουσική γιορτή.

Από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη το ΠOLIS Stage υποδέχεται μία μεγάλη παρέα μουσικών δημιουργώντας μία πολύ όμορφη και αναπάντεχη μουσική γιορτή.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης συναντά τα συγκροτήματα Encardia και Οίστρον και μία παρέα εκλεκτών μουσικών και ερμηνευτών, μεταφέροντας στη σκηνή του Πolis Stage μία αναπάντεχη μουσική γιορτή.

Ένα βράδυ μεταξύ φίλων σε ένα παλαιό σπίτι εκτός πόλης, αφιερωμένο στους οικοδεσπότες του και τους λίγους φιλοξενούμενους του, αποτέλεσε την αφορμή και την έμπνευση για να μεταφερθεί το υπέροχο αυτό κλίμα από το σπίτι στη σκηνή του Πόλιs.

Όπως και μεταξύ τους στις ιδιωτικές τους συναντήσεις, έτσι και δημοσίως σε ανάλογο φιλικό κλίμα, οι Encardia ευθυμούν, χορεύουν και ανασυνθέτουν με ελαφράδα μουσικές και τραγούδια ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας που διαπλέκονται με τη μουσική και τα τραγούδια από τη Βενετσιάνα του Νίκου Ξυδάκη.

Στην παρέα βάζει το μεράκι του, το κουαρτέτο Οίστρον, το οποίο περιπλανάται σε διαφορετικά μουσικά είδη και συνθέσεις από τον κινηματογράφο, επεξεργασμένα από τον συνθέτη Νίκο Πλατύραχο και διασκευάζει τραγούδια από τη Σαπφώ και το Γρήγορα η ώρα πέρασε του Νίκου Ξυδάκη, με την Στέλλα Κυπραίου στην κιθάρα, τον Γιάννη Τούλη στο βιολοντσέλο και τη Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο.

Τη μουσική συνεύρεση κλείνουν και συμπληρώνουν ο Πάνος Δημητρακόπουλος με το κανονάκι του, που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Κώστα Μερετάκη στα κρουστά και τον Νίκο Μέρμηγκα στο ούτι και το λαούτο, αφυπνίζοντας μυστηριακές συμπτώσεις της μουσικής της Ανατολής με γνώριμα λαϊκά τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη από τη φωνή της Νάνας Μπινοπούλου, με τη συνενοχή της Αναστασίας Δουλφή και των Encardia.

Info
Από την Δευτέρα 31 Μαρτίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
ΠOLIS Theater, Πέτρου Ράλλη 18
Τηλ: 210 3452527
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισόδου: 15 ευρώ με ποτό
PROSPERO Πολιτιστικές Διοργανώσεις, Αρχελάου 4, Αθήνα
Τηλ.: 210 7258901, 210 7298667-8
http://www.prospero.com.gr/
[email protected]