Ο Νικήτας Κλιντ και ο Χρήστος Τσάμπουρας γιορτάζουν την κυκλοφορία του ολόφρεσκου Moriginal Champsystem: Athens Zoo, με ένα live στο Gagarin 205 αφήνοντας για λίγο πίσω τις Ρόδες (το ιδιαίτερο εκείνο μουσικό σχήμα, του οποίου είναι και οι δυο μέλη).

Οι Moriginal Champsystem που ξεκίνησαν από τα street parties και έκαναν lives από το πουθενά, θα παρουσιάσουν τώρα στη σκηνή του Gagarin 205 τα σκληροπυρηνικά τους beats ανακατεμένα με reggae και hiphop, φασαρία και αθηναϊκές ιστορίες, σε ένα 3ωρο DJset με τη DJ Marina και τον FLeCK στα πλατώ.

To ακουστικό υλικό (cd) θα διατίθεται στο Gagarin 205 μαζί με το βιβλίο 69 Raps του Νικήτα Κλιντ, μια προσεγμένη έκδοση 128 σελίδων που θα περιέχει 69 στίχους από τη δισκογραφία του καθώς και κάποιους ανέκδοτους, στην τιμή των 10 ευρώ.

‘Ενα μικρό αυτοσχέδιο soundsystem συνδέεται με τον εξοπλισμό του Gagarin 205 για να ταρακουνήσει τους φανατικούς του bass culture, μέσα στην ατμόσφαιρα ενός street party, με δυο DJs και το Νικήτα Κλιντ στο ρόλο του MC.

Ο Νικήτας Κλιντ πέρασε με ευκινησία από το low bap στο hiphop (το τελευταίο αφηγηματικό είδος με αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, διάδοχος της Οδύσσειας και του ρεμπέτικου) και από εκεί στο reggae και στις διαδρομές του είχε πάντα αδυναμία στους μύθους της πόλης την οποία έζησε από Ανατολή μέχρι Δύση, από Πέραμα μέχρι Εξάρχεια και Χαλάνδρι – μύθους που θα αφηγηθεί και γραπτά στη συλλογή στίχων του που έχει έτοιμο εδώ και πολύ καιρό.

Με λόγια ραπαριστά και γραμμένα, ωμά και καθόλου επιεική, που ήδη έχουν συζητηθεί και θα συζητηθούν κι άλλο, ο Νικήτας Κλιντ περιηγείται στον Ζωολογικό Κήπο της Αθήνας και καταπιάνεται με όλα εκείνα που προκαλούν την οργή, την απόγνωση και την πίκρα όλων αυτών που περπατούν στα στενά της.

Η βραδιά της 29ης Οκτωβρίου θα είναι ένα streetparty όπου είστε όλοι καλεσμένοι, μια σκληρή ωδή στην πόλη στην οποία κατά τον Νικήτα Κλιντ είμαστε όλοι μετανάστες, αλλά δεν «θέλουμε να φύγουμε για τα καλά: μας αρέσει που είναι περίεργη».