Έξι χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου με τον τίτλο «Nijinsky…ο παλιάτσος του θεού»… η ομάδα των Γιάννη Τραμπίδη και Τερέζας

Λουίζου επανέρχεται με τη «σκιά στο σκοτάδι» που θα παρουσιάζεται από την Παρασκευή 11 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Αυτή η δεύτερη ανάγνωση του έργου της Maura Del Serra φωτίζει νέες πτυχές του χαρακτήρα του Nijinsky, ρισκάρει, πειραματίζεται, προκαλεί… και μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το δρόμο της λύτρωσης και  της κάθαρσης. Το δρόμο προς το φως!

Ο «θεός του χορού» πίσω από τα φώτα, το χειροκρότημα και τη διασημότητα. Ο άνθρωπος Nijinsky, κλεισμένος στο προσωπικό του σκοτάδι, μας παροτρύνει  να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στη ζεστή καρδιά του, το κομματιασμένο μυαλό του και την ματωμένη ψυχή του.

Εξομολογείται… αναπολεί και αναβιώνει μαζί μας το παρελθόν χαμογελώντας πονηρά στο μέλλον.

Vaslav Nijinsky. Mεγαλοφυής ή τρελός;

Λίγα λόγια για το χώρο


Το θέατρο «Ειλισσόs» που θα φιλοξενήσει τον Nijinsky βρίσκεται σ’ ένα παλιό σπίτι – στο κέντρο της Αθήνας κοντά στη παλιά κοίτη του ομώνυμου ποταμού – που μετατρέπεται σε «θέατρο τσέπης», μουσική σκηνή η  εκθεσιακό χώρο ανάλογα με τις ανάγκες της εκδήλωσης, διανύει δε την 5Η περίοδο έχοντας ήδη παρουσιάσει ερευνητικό αλλά και κλασσικό θέατρο, μουσικές παραστάσεις και εκθέσεις.

Συντελεστές
Μετάφραση: Μαρία Μαλαθράκη
Σκηνοθεσία: Τερέζα Λουίζου
Μουσική επιμέλεια: Μελίσσα Κωτσάκη
Σκηνική επιμέλεια: Θέατρο Ειλισσός
Επιμέλεια κοστουμιού: Νίκος Καλαιτζίδης
Εικαστική φωτιστική παρέμβαση: Αργυρή Μπεζάτη Ορλώφ
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Κλούβα
Σχεδιασμός φωτισμών: Τερέζα Λουίζου, Βασίλης Κρητικός
Φωτογραφίες: Βασίλης Κρητικός

Στο ρόλο του Nijinsky ο Γιάννης Τραμπίδης
Στο video ως Romola Nijinsky η Τερέζα Λουίζου

Ακούγονται οι ηθοποιοί
Ελεάνα Απέργη, Τέλης Ζώτος, Γιάννης Κατσάμπας, Χρύσα Κλούβα, Αναστασία Κούτσικου, Τερέζα Λουίζου, Μελίσσα Κωτσάκη, Βασίλης Κρητικός