Από τις πρώτες κιόλας νότες του γίνεται κατανοητό πως ο τραγουδοποιός ξαναμοιράζει τα χαρτιά της εγχώριας ροκ σκηνής σπάζοντας στερεότυπα και παρωχημένες ιδεοληψίες φέρνοντας στο προσκήνιο την ελληνική λαϊκή παράδοση.

Ο Nomik περιγράφει γλαφυρά το προσωπικό, κοινωνικό κι εν τέλει πανανθρώπινο στοίχημα που δεν είναι άλλο από το να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο απ’ αυτόν που μας δόθηκε.

Το Νευροκόπι είναι ένα τραγούδι για τους τολμηρούς, τους ρομαντικούς και τους ονειροπόλους, για εκείνους που ακόμα και για πάντα στέκονται όρθιοι και δουλεύουν μέσα τους το φως, για εκείνους που αγαπάνε, για τους αλληλέγγυους και τους διαφορετικούς.

Ένα τραγούδι για τον πιο μακρύ και δύσκολο χειμώνα της ζωής. Για το βαθύτερο σκοτάδι και το χαρμόσυνο μήνυμα της ελπίδας που μόνο η αγάπη κι η ελευθερία φέρουν.

“Ζήτω η αγάπη Η ελευθερία Ζήτω του πνεύματος Η αναρχία”.

3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του debut solo album του “I Ain’ t Gonna Be A King”, ο Nomik χαρισματικός και πολυσχιδής με πλούσιο βιογραφικό και αξιοζήλευτη πορεία την τελευταία 25ετία (frontman του σπουδαίου ελληνικού psych rock συγκροτήματος Sleepin Pillow και παλαιότερα των Universal Trilogy) επιχειρεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο και πρώτο ελληνόφωνο.

Ο τίτλος του ειναι χαρούμενες φάτσες, ενώ θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες αλλα και σε φυσική μορφή σε επιλεγμένα καταστήματα, αλλα είναι διαθέσιμο απο τώρα για pre-order μέσω Bandcamp.

Πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεκινά απ’ την καρδιά της Ελληνικής ροκ των 80’s με στάσεις σε λιμάνια όλης της έντεχνης εναλλακτικής σκηνής των τελευταίων χρόνων για να καταλήξει τελικά στην παράδοση και το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Νέκτη Αραμπατζή : Nevrokopi Photo Cover

Credits :

νόμικ : στίχοι | μουσική | φωνή | ενορχήστρωση | παραγωγή | ρυθμικές ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες
τάσος χαλκίδης : βοηθός παραγωγής | πιάνο | πλήκτρα
φώτης καραογλάνης : ηλεκτρικές κιθάρες
μιχάλης σεμερτζόγλου : μπάσο
αντώνης δούνιας : τύμπανα
μιχάλης βρέττας : βιολιά
γιώργος βόλης : μπουζούκι
πρόβες ετοιμασία : sound elements studio
clyde jabra : ηχογράφηση artracks recording studios
γιώργος πρινιωτάκης : μίξη artracks recording studios
χρήστος μέγας : mastering
that long black cloud : artwork

enter events : record label