Στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νέα Παλλήνη Αττικής τα φετινά Νεοπαλλήνεια, η ετήσια γιορτή των κατοίκων της Νέας Παλλήνης για να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι και να υποδεχτουν το φθινόπωρο.

Τα Νεοπαλλήνεια, που διοργανώνονται για 30η χρονιά, αποτελούν ετήσιο πολιτιστικό κεφάλαιο για την περιοχή και επιδιώκουν, με το γλέντι και την παρουσίαση ποικίλων και σύγχρονων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, να συσπειρώσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και να τους δώσουν μια σταθερή, δημιουργική διέξοδο.

Η πρώτη μέρα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένη στη νεολαία και περιλαμβάνει συναυλίες των Ζακ Στεφάνου, με την μΠάντα-Κοάλα, Imam Baildi Soundsystem, Βαγγέλη Κακουλάκη και τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, με το δομημένο αυτοσχεδιασμό χορού Αν έτρεχα, ίσως και να σε έπιανα, καθώς και άλλα events που θα πλαισιώσουν τη γιορτή.

Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με το Νίκο Χατζόπουλο και την ορχήστρα του που μας καλούν να ταξιδέψουμε μαζί τους σε ένα αρχιπέλαγος μελωδίας, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Παλλήνης.

Η τρίτη ημέρα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους, καθώς θα έχουμε κοντά μας το Θέατρο Σκιών του Μιχάλη Ταυλάτου.

«Παρών» και στο πνεύμα των Νεοπαλλήνειων θα είναι το Χαμόγελο του Παιδιού και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα.