Η Επιτροπή Νέων της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και η Kourd Gallery, διοργανώνουν εικαστική έκθεση νέων Ελλήνων καλλιτεχνών με

τίτλο «Νέοι Καλλιτέχνες σε… κρίση».

Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί από την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, στην Kourd Gallery (Φαναριωτών & Κασσιανής 2, Λυκαβηττός) και θα διαρκέσει, έως το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, θα λάβει χώρα εκδήλωση/ξενάγηση -ανοιχτή για το κοινό- με την συμμετοχή δημοσιογράφων, των καλλιτεχνών της έκθεσης και του Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως της Επιτροπής Νέων της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, διεθνούς φήμης τενόρου, κύριου Μάριου Φραγκούλη με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την καλλιτεχνική προσέγγιση της κρίσης μέσω των εκτιθέμενων έργων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ζούμε σε μια ρευστή και κρίσιμη εποχή, που χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδη κρίση, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική, η εν λόγω έκθεση αποτελεί μια πρωτοβουλία, απαλλαγμένη από κάθε είδους άμεση ή έμμεση εμπορική διάσταση, με στόχο να δώσει βήμα στους νέους καλλιτέχνες οι οποίοι, εκ φύσεως, βρίσκονται σε μία συνεχή αναζήτηση έκφρασης, δημιουργίας, και πειραματισμού με νέα υλικά και ιδέες.

Η σύγχρονη κρίση, που βιώνουμε όλοι καθημερινά έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στους νέους, καθώς αυτοί είναι που οφείλουν να βρουν τρόπους διαφυγής για ένα καλύτερο μέλλον. Σ’ αυτούς τους νέους καλλιτέχνες, όχι μόνο θέλουμε, αλλά επιβάλλεται να δώσουμε χώρο.

Ευελπιστώντας ότι η εν λόγω πολιτιστική πρωτοβουλία θα γίνει θεσμός, σας περιμένουμε όλους για να… κρίνουμε και να… κριθούμε.

Καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν:

Όλγα Αλεξοπούλου, Θωμάς Αποστόλου, Αύγουστος Βεïνόγλου, Πέτρος Ζαφείρης, Νικόλαος Κόνιαρης, Μαρία Μίχου, Μαρίτα Νιάκαρου, Τάνο Παπαδόπουλος, Μιχαήλ Παρλαμάς, Φωτεινή Πούλια, Μαγδαληνή Τιάμκαρη, Θωμάς Τουρναβίτης, Μαρία Χρυσού