Στο πλαίσιο της παράλληλης δράσης Gallery Young της έκθεσης Back to the future που επιμελείται η Μαρία Κενανίδου στον εκθεσιακό χώρο του πρώην στρατόπεδου Κόδρα στη Θεσσαλονίκη, η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει έργα του Γιώργου Ταξιαρχόπουλου.

Τα έργα του Γιώργου Ταξιαρχόπουλου είναι ποιητικά. Η φράση του Giorgio Agaben, Ο άνθρωπος έχει ποιητική υπόσταση φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση στο συνολικό έργο του, το οποίο ο Ταξιαρχόπουλος δεν θέλει να περιορίσει στην επιλογή ενός και μόνο μέσου. Οι ανατροπές που σκηνοθετεί συχνά έχουν αναφορά στην ιστορία, τη μυθολογία, την ιστορία της τέχνης και άλλοτε στην σύγχρονη αστική πραγματικότητα στοχεύοντας στην ανάδειξη ενός νέου ποιητικού κώδικα της εικόνας που προκύπτει από την καλλιτεχνική χειρονομία.

Το βίντεο DVD έργο του STRiKE, 2009, ένα από τα έργα που παρουσιάζει στην έκθεση, γυρίστηκε στην Σύμη με αφορμή μια αληθινή ιστορία. Ο Ταξιαρχόπουλος, αναπαριστά σε αυτό την χειρονομία ενός νέαρου ατόμου προσδίδοντάς της μια θεατρικότητα που συγκλονίζει.